• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кравчук: "Генпрокурор не повинен бути політиком"

    Опубликовано: 2005-11-04 12:15:00
    Коментуючи позитивне голосування фракції СДПУ(О) по кандидатурі Олександра Медведька на посаду Генерального прокурора, лідер фракції СДПУ(О) Леонід Кравчук, зокрема, заявив: "Ми вирішили так: якщо ця людина політик, ми не голосуємо. Тому що не можна призначати на такі посади людей з політики. Після призначення вони повинні займатися практичною роботою, але продовжують працювати на політику.
     
    Можна сказати, що вони вже зіпсовані політичною роботою і не можуть позбутися цієї звички. Що ж до нового Генпрокурора, то ми ознайомились з автобіографією Медведька, фракція провела з ним зустріч, і ми дійшли висновку, що це людина практичної роботи. Я поцікавився думкою тих, хто з ним працював, наприклад, Потебенька, який сказав, що Медведько — людина професійна, політикою не займається і буде служити законові".

    "Ще вчора ми мали сумніви, — голосувати, чи ні. Адже відомо, що зараз Піскун оскаржує своє звільнення, але позиція Верховної Ради і Президента показали, що у нас буде один прокурор", — відзначив Леонід Кравчук.

    На запитання, як буде діяти фракція СДПУ(О), котра підтримала Медведька на посаду Генпрокурора, у випадку якщо політичні справи не будуть закриті, Кравчук відповів, що, на його думку, не особисто Генеральний прокурор займається політичними репресіями, швидше це все робиться на рівні областей. Наприклад, в Закарпатській області всі такі ініціативи виходили від губернатора та обласного прокурора. "Якщо з боку Генерального прокурора будуть порушення Законів та Конституції, ми будемо з ним боротися, не зважаючи на те, що за нього голосували", — сказав лідер фракції СДПУ(О).
     
    Прес-служба СДПУ(О)
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.