• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Грищенко: "У зовнішній політиці необхідно повернутись до професіоналізму"

    Опубликовано: 2005-11-04 12:34:00

    У зовнішній політиці потрібно повернутись до професіоналізму та створити команду на міжвідомчому рівні – для розуміння стратегічної перспективи України.

    Таку думку висловив під час засідання "Українського клубу" на тему "Зовнішня політика України: між реалізмом і волюнтаризмом" заступник голови Республіканської партії України, міністр закордонних справ України 2003-2005 рр. Костянтин Грищенко.

    "На основі професійного підходу і емоційного підйому, який був після "помаранчевої революції" ми дійсно могли вирішити багато важливих для країни питань. Серед них – скасування поправки Джексона-Веніка, отримання Україною статусу країни з ринковою економікою тощо", – підкреслив Костянтин Грищенко. Він вважає, що усе це можна було зробити за наявності команди, яка повинна була цим займатись.

    Серед викликів, які сьогодні стоять перед країною, К.Грищенко назвав повернення до професіоналізму у зовнішній політиці, створення команди на міжвідомчому рівні для розуміння стратегічної перспективи та узгодження всіх серйозних тем на професійному, а не на політичному рівні, а також запровадження відповідальності тих, хто займається усім комплексом зовнішньої політики і питаннями безпеки держави.

    "Якщо ми хочемо подати себе як європейську державу, ми маємо будувати наші структури так, щоб вони відповідали європейським стандартам", – зазначив заступник голови РПУ.

    Прес-служба Республіканської партії України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.