• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Тарасюк: "Українська влада та НАТО готові до набуття Україною членства в Альянсі"

    Опубликовано: 2005-11-04 14:43:00
    Зараз уперше українська влада та керівництво Північноатлантичного альянсу готові до практичної реалізації набуття членства Україною у НАТО. Таку думку висловив міністр закордонних справ України Борис Тарасюк на міжнародній науково-практичній конференції “Національна безпека України в контексті євроатлантичної інтеграції: організаційно-правові аспекти”.
     
    Нещодавно було створено урядовий комітет з питань євроатлантичної інтеграції на чолі з міністром закордонних справ, наголосив Борис Тарасюк, підкреслюючи активну позицію його Міністерства з євроатлантичних питань. Він також відзначив, що МЗС внесло пропозиції щодо координації роботи відомств та міністерств, які задіяні у реалізації двосторонніх проектів “Україна-НАТО”.
     
    Серед існуючих проблем Борис Тарасюк особливо виділив відсутність кваліфікованих кадрів та чіткої програми інформування громадськості щодо діяльності, цілей і завдань Альянсу. Міністр закордонних справ відзначив, що МЗС нещодавно подало пропозицію про виділення 5,2 млн. грн на реалізацію такої програми. Без необхідних бюджетних асигнувань і переходу на серйозний рівень самофінансування важливих двосторонніх проектів, підкреслив Борис Тарасюк, годі чекати зрушень у напрямі руху до європейських структур.
     
    Міністр закордонних справ наголосив, що реальною загрозою для подальшої реалізації амбітних євроатлантичних планів Києва є відсутність консенсусу навколо стратегічних питань. Він застеріг політичні сили від перетворення питань співпраці з НАТО на заручника політичної кон’юнктури в Україні.
     
    "Урядовий портал"
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.