• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рибачук: "Ющенко визнав судову реформу пріоритетною на 2006 рік"

    Опубликовано: 2005-11-04 17:21:00
    Президент України Віктор Ющенко визнав судову реформу як пріоритетну на 2006 рік, оскільки без судової реформи, без відновлення довіри до інституту суддівства в Україні дуже важко взагалі приймати будь-які рішення і виступати гарантом Конституції. На цьому наголосив під час сьогоднішнього брифінгу глава Секретаріату Президента України Олег Рибачук. В Україні потрібно створити всі умови для того, щоб запровадити такі ж самі стандарти розуміння незалежності судочинства, що існують в інших розвинених країнах, підкреслив він.
     
    За словами Олега Рибачука, в міжнародній практиці є кілька стандартів розуміння незалежності судочинства. В першу чергу - це незалежність фінансова. По-друге, матеріальна - суди повинні мати належні приміщення. І третє - кадрова незалежність, коли суди не залежні від інших органів влади у кадрових питаннях, що сприяє створенню механізму запобігання корупції.
     
    Президент дав цілу низку доручень, що стосуються поліпшення соціального статусу суддів. Зокрема, підвищення зарплати суддям, приведення приміщень судів до міжнародних стандартів. За інформацією Олега Рибачука, Президент також доручив створити єдину інформаційну базу вивчення справ з метою зменшення корупції. Поліпшення умов роботи самих судів, за його словами, й дозволить вимагати від них ефективнішої роботи та зменшити корупцію, що нині процвітає у цій сфері. Судді повинні повернути довіру української громади до правосуддя, тому що це питання є ключовим, зазначив Олег Рибачук.
     

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.