• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гриценко внесе революційні зміни у підходи до кадрової політики

    Опубликовано: 2005-12-19 10:47:00
    Говорячи про наявну структуру офіцерського корпусу, Міністр оборони України Анатолій Гриценко  назвав її „пірамідою, перевернутою догори ногами”.
     
    – У спадок ми отримали піраміду офіцерського корпусу, яка стоїть догори ногами: за наявності абсолютно необґрунтованого надлишку старших офіцерів існуюча чисельність молодших офіцерів непропорційно мала, – повідомив він.
     
    Пояснюючи свою точку зору, керівник оборонного відомства звернув увагу на те, що, з одного боку, це не обґрунтовано з точки зору будь-яких пропорцій нормальної армії, а з іншого призвело до знецінення зірок на погонах. Аби виправити ситуацію, що склалася, у Міністерстві оборони України вже у 2005 році було зроблено перший крок.
     
    – Я вже підписав наказ, який внесе революційні зміни у підходи до кадрової політики, – сказав Анатолій Гриценко. – На першому етапі його виконання понад тисячу посад старших офіцерів було переведено в категорію молодших офіцерів. Для офіцерів це психологічно болісно, але разом з Генеральним штабом Збройних Сил України ми зробили все можливе, щоб мінімізувати можливі втрати.
     
    За словами керівника оборонного відомства, по-перше, офіцери не зазнають жодних фінансових втрат через збереження попередніх посадових окладів, а по-друге, ніхто не буде виштовхувати з посад тих офіцерів, які мають звання вище, ніж це передбачено посадою.
     
    Анатолій Гриценко висловив впевненість у тому, що за 2-3 роки у Збройних Силах України відбудується нормальна піраміда офіцерського корпусу, де звання „полковник” буде дійсно щось значити. Він нагадав, що це робиться для підняття престижу Української армії, а також з метою відповідності Збройних Сил України пропорціям армій розвинутих країн світу.
     

    Прес-служба МО

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.