• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гриценко: "У ЗС існує кадровий розрив між ланками офіцерів"

    Опубликовано: 2005-12-19 11:01:00

    В ході розширеного засідання колегії військового відомства Міністр оборони України Анатолій Гриценко назвав головні принципи, на яких базуватиметься діяльність органів військового управління у 2006 році.

    - Перший принцип, це здоровий глузд та реалістичність і в нашому плануванні, і в підходах до подальшого розвитку Збройних Сил, - зазначив Анатолій Гриценко. - Ми базуємо всі свої рішення і підходи на тому, що буде сприйматися і підтримуватися людьми. Є повне розуміння між Міністерством оборони і Генеральним штабом, керівним складом видів Збройних Сил. Ми можемо дискутувати, але коли приймається рішення, воно поділяється і цивільним керівництвом оборонного відомства, і людьми у погонах.

    Другий принцип, який оголосив Міністр оборони України, – це системність роботи. На сьогодні закладаються системні основи стратегічного планування, розробки військового бюджету, підходи до обліку всього того, що є у Збройних Силах, до кадрової політики, до планування бойової підготовки.

    - Цей шлях треба пройти. На рівні прийняття рішень на це піде приблизно 3-4 місяці, потім буде важливий етап щодо введення і вдосконалення усіх практичних механізмів, - зауважив Анатолій Гриценко.

    Третій принцип – відповідальність. Перед солдатом і суспільством.

    - Це дуже важливий елемент професійної етики – спроможність приймати відповідальні, обґрунтовані рішення і забезпечити їх виконання, - наголосив Міністр оборони України.

    Четвертий принцип – професійність.

    - На сьогодні у Збройних Силах існує кадровий розрив між ланками офіцерів. Ми намагаємося зменшити цей розрив, дати високий професійний рівень старшим офіцерам для того, щоб безболісно проходив процес зміни поколінь і просування по службі на найвищі військові посади, - зазначив Анатолій Гриценко.

    П’ятий принцип – це ефективність роботи.

    - Збройні Сили мають чималий військовий бюджет. В економічному плані більш ефективними є процедури тендерів, закупівель, раціонального розподілу тих коштів, які виділяються саме на пріоритетні напрями, - наголосив керівник військового відомства.

    Шостий принцип – це прозорість.

    - Будь-які заходи, які відбуваються в армії, відкриті для нашого суспільства. Ми готові йти на будь-які дебати, для того, щоб доводити до суспільства і наші можливості, і наші проблеми, - підкреслив Анатолій Гриценко.

    Він також додав, що одним з елементів прозорості буде видання наприкінці цього року “Білої книги”, яка стане випускатися щорічно.

    Сьомий принцип – високі морально-етичні стандарти військової професії.

    - Незалежно від посади жодна людина не буде прикриватися. Я, як Міністр, зацікавлений у тому, щоб професійна службова етика була домінантою і людина, яка не сприймає ці засади, негайно вилучалася зі складу Збройних Сил, - наголосив Анатолій Гриценко.

    Прес-служба МО

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.