• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Павленко: Будівництво на площі перед НСК "Олімпійський" вирішено призупинити

    Опубликовано: 2005-12-19 12:24:00
    Будівництво на площі перед НСК “Олімпійський” вирішено призупинити до перегляду проекту забудови.  Таким є рішення робочої комісії під головування міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрія Павленка, що розглядала проект забудови на площі перед НСК “Олімпійський” 16 грудня 2005 року.
     
    Рішення комісії пов’язано з висновками експертів відповідної робочої групи, які визнали забудову на площі перед НСК “Олімпійський” небезпечною.
     
    Зокрема, згідно з рішенням фахівців МВС, будівництво не відповідає умовам безпеки, а саме - створює загрозу громадській безпеці, а також унеможливлює прибуття під час проведення масових заходів спецтехніки.
     
    Експерти визнали проект, відповідно до якого зараз відбувається зведення торговельного центру на площі біля НСК “Олімпійський”, небезпечним для відвідувачів спорткомплексу.
     
    Ці висновки підтвердили і експерти УЄФА, які відвідували Україну і, зокрема, головну спортивну арену країни, напередодні.
     
    Міністр повідомив, що питання щодо будівництва на площі перед НСК буде винесено на розгляд Уряду України до кінця цього року. Юрій Павленко зазначив, що це питання переросло з господарського у політичне, оскільки головна спортивна арена – це престиж і гордість країни.
     
    Київську міську державну адміністрацію міністр попросив до засідання Кабінету Міністрів надати узгоджену, чітку позицію щодо проекту на площі перед НСК. “Ми не допустимо ситуації, коли не створивши нового, знищимо те, що у нас є. НСК Олімпійський” - це велика державна цінність і наша історія”, - наголосив Юрій Павленко.
     
    У засіданні робочої комісії під головуванням міністра взяли участь: директор НСК "Олімпійський" Сергій Демидов, Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, представники забудовника - ТОВ "Юджин", КМДА, експерти Українського зонального науково-дослідного і проектного інституту з цивільного будівництва ВАТ "КиївЗНДІЕП", представники МВС, МЧС, Служби безпеки України та інші.
     

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.