• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Болівії відбулися президентські і парламентські вибори

    Опубликовано: 2005-12-19 14:10:00
     
    У перегонах за посаду глави держави перемагає лідер партії «Рух до соціалізму» Ево Моралес. Він обіцяє націоналізувати природні багатства країни.
     
    Колишній фермер, індіанець, та керівник профспілки Ево Моралес здобуває перемогу на президентських виборах у Болівії. Вперше за всю історію Болівії президентом може стати людина, яка представляє корінне населення країни. Моралес – місцевий індіанець. Його суперник, колишній президент Хорхе Кірога вже визнав свою поразку. За попередніми результатами, він поступається на 10 відсотків. Його підтримували в основному багаті східні райони.

    Хорхе Кірога, кандидат у президенти:
    - Попередні результати виборів свідчать, що переміг мій суперник. Я вітаю Ево Моралеса і визнаю свою поразку.

    Моралес виступає за націоналізацію природних багатств країни. Болівія за запасами газу посідає друге місце на латиноамериканському континенті після Венесуели. Однак за рівнем життя є однією із найбідніших. Така ситуація в країні спричиняє періодично масові акції протесту. Люди вимагають від уряду пояснення, чому з такими природними багатствами їм доводиться жити у злиднях. Серед протестувальників свого часу був і Моралес.

    Ево Моралес, кандидат у президенти:
    - В історії нашої країни розпочинається нова історична епоха. Люди мають право на використання природних багатств країни. Найближчим часом посилиться контроль за енергетичними ресурсами, в країну прийдуть інвестиції.

    Моралес виступає з різкими антиамериканськими позиціями і вважає, що болівійці мають виступити єдиним фронтом проти американського імперіалізму. У той час, як його суперник виступав за підписання договору про вільну торгівлю зі Сполученими Штатами та поглиблення відносин. Тепер же Кірога обіцяє очолити опозицію.

    Хорхе Кірога, кандидат у президенти:
    - Вибори відбулися із дотриманням демократичних принципів і продемонтрсували всьому світові прагнення Болівії піти іншим шляхом.

    Ево Моралес, кандидат у президенти:
    - Якщо Сполучені Штати хочуть розвивати відносини, ласкаво просимо, однак ці відносини не повинні ґрунтуватися на підпорядкуванні.

    Під час перевиборних перегонів Моралес пообіцяв виборцям, більшість із яких селяни, також легалізувати вирощування коки – сировини для виробництва кокаїну. Адміністрація Сполучених Штатів вже висловлює глибоке занепокоєння з приводу таких заяв. Білий дім за останні роки витратив мільйони доларів на боротьбу із виробництвом коки в Болівії.

    "5 канал"
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.