• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Завтра прилетять перші миротворці з Іраку

    Опубликовано: 2005-12-19 14:16:00
    “Сьогодні до Іраку прибуває літак і завтра буде перший рейс з українськими миротворцями на борту, які в рамках завершального етапу виведення нашого миротворчого контингенту повертаються на Батьківщину”. Про це сьогодні, 19 грудня, повідомив Міністр оборони України Анатолій Гриценко.
     
    - В період з 20 до 30 грудня ми плануємо завершити виведення нашого контингенту. Цим же літаком до Іраку вилетіла група українських військовослужбовців, яка залишиться в першому півріччі 2006 року в Іраку як військовий персонал. Це 50 осіб, які працюватимуть у штабах, на рівні місцевої влади допомагатимуть відроджувати цю країну і своєю присутністю в Іраку створять підґрунтя для того, щоби потім Україна вже в економічному сенсі виходила на ринок Іраку, - додав Міністр оборони України.
     
    Анатолій Гриценко також зазначив, що український миротворчий персонал вже не буде займатися питаннями охорони, конвоювання, забезпечення безпеки, а будуть займатися виключно реалізацією тих проектів, які зараз необхідні Іраку на цьому етапі.
    Керівник вітчизняного оборонного відомства повідомив, що вибори до Національної Асамблеї Іраку пройшли в провінції Васіт, яка контролюється нашим миротворчим контингентом спокійно, явка виборців склала близько 70%. Наш контингент був напоготові оперативно надати допомогу місцевій владі, але потреби такої не було.
     
    - Сьогодні буде підписано акт про передачу нашого базового табору “Дельта”. Тобто ми переходимо в практичну завершальну фазу виведення і техніки і людей. Я сподіваюся, що військове командування зробить все, щоби вивід був безпечний. Ми координуємо свої дії і з польським і американськими командуваннями, які надають необхідну підтримку нашим конвоям, що перебазовують техніку до Кувейту, - зазначив Анатолій Гриценко.
     
    Прес-служба КМУ
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.