• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Австралія охоплена міжрасовими сутичками

    Опубликовано: 2005-12-19 14:34:00
    В Австралії, де на початку тижня стались сутички на расовому ґрунті, і досі неспокійно. П'ятдесят дев'ять осіб, які планували влаштувати погроми в Сіднеї, арештували. Відтак, з понеділка кількість затриманих через обвинувачення в участі у безчинствах сягнула майже двохсот людей. Тим часом, "кольорові" райони Сіднея та пляжі довкола міста пильно охороняють.
     
    На пляжах - посилені патрулі. Поліцейські на конях вартують спокій тих, хто, незважаючи на сутички, вирішив відпочити поблизу океану. Блок-пости влаштували довкола двох районів СІднея- Брайтон-ле-Сендз та Бонді Біч. Сюди пропускають лише тих, хто тут мешкає. Тим часом мешканці цих районів протестують проти насилля - після початку безчинств мусульмани, а особливо вихідці з Лівану, почуваються в небезпеці. Сутички розпочались з нападів білих автралійців на ліванців. Вихідці з Близького сходу відчули утиски ще кілька років тому після вибухів на індонезійському острові Балі, до організації яких доклали рук ліванці.
     
    Кайсар Трад, Президент ісламського товариства:
    - Я ніколи не втрачав віри у великих людей цієї нації. Ми всі можемо з осудом поглянути у вічі тим, хто поширює расистські заяви у таблоїдах. Саме через них п'ять тисяч осіб напали на безневинних людей.
     
    У вихідний день на демонстрації проти насилля зібралися тисячі сиднейців. Вони не розуміють агресії щодо вихідців із Близького Сходу - адже Австралія - країна мігрантів.
     
    Поліції ледь вдається стримувати агресію з боку вихідців з Близького Сходу. Під час нападів расистів постражадли не тільки чоловіки-араби, але й жінки та діти. Тепер правоохоронці масово вилучають в мешканців кольорових районів коктейлі Молотова, залізні прути і ножі. Втім, як тільки ситуація стабілізується, влада обіцяє зняти блокаду в Сиднеї. Хоча, із цим не погоджують деякі сиднейці - вони побоюються, що після зменшення патрулів сутички поновляться і переростуть у справжні вуличні бої.
     
    Ганна Гороженко, 5 канал
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.