• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зустріч на лівійській землі

    Опубликовано: 2005-12-19 15:09:00
    19 грудня ц.р. відбулись переговори Міністра закордонних справ України Бориса Тарасюка з Секретарем Головного народного комітету закордонних зв'язків і міжнародного співробітництва Лівії Абдурахманом Мохамедом Шелгамом.
     
    У ході зустрічі були розглянуті актуальні питання розвитку торговельно-економічного співробітництва між Україною та Лівією, перспективи розширення договірно-правової бази двосторонніх відносин, налагодження співробітництва двох країн на міжнародній арені, зокрема, в африканському регіоні.
     
    Особливу увагу під час зустрічі було приділено питанням активізації співробітництва у нафтовій галузі, зокрема реалізації проекту видобутку нафти у Лівії за участю НАК "Нафтогаз України". З боку лівійської сторони було підкреслено зацікавленість у залученні України до досліджень покладів нафти та їх видобудку. Домовлено активізувати контакти щодо якнайшвидшої практичної реалізації існуючих проектів.
     
    Глави зовнішньополітичних відомств також оговорили питання співробітництва у авіаційній галузі, зокрема щодо закупівлі українських літаків до Лівії, створення у цій країні відповідної сервісної мережі.
     
    Співрозмовники також обговорили широке коло питань консульського та гуманітарного характеру. Міністр закордонних справ України особливо наголосив на необхідності якнайшвидшого вирішення існуючих окремих проблемних питань, пов'язаних із перебуванням в Лівії медичних працівників з України, які працюють за приватними контрактами у цій державі.
     
    Глави зовнішньополітичних відомств двох країн Міністри домовились провести найближчим часом чергове засідання спільної двосторонньої українсько-лівійської комісії зі співробітництва Б.Тарасюк запросив А.Шелгама відвідати Україну з візитом. Запрошення було із вдячністю прийняте.
    Прес-служба НРУ  
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.