• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко взяв участь у відкритті нової будівлі Київського академічного театру ляльок

    Опубликовано: 2005-12-19 16:42:00

    Президент України Віктор Ющенко взяв участь в урочистому відкритті нової будівлі Київського академічного театру ляльок (вул. Грушевського, 1-А). На церемонії відкриття театру Президент висловив глибоку вдячність усім, хто долучився до реалізації цього проекту. «Хочу привітати малечу і всіх дорослих, які мали відношення до цього свята – ви зробили колосальну справу, яка буде творити добро, щастя для багатьох поколінь. У цьому світі будуть жити наші діти, наші правнуки, і це прекрасно», – сказав Президент. Він також відзначив, що ця подія символічно відбувається саме у День Святого Миколая. Про це ELCOMART Политика  повідомила прес-служба Президента.

    За словами Віктора Ющенка, сьогоднішній день є дійсно визначним, оскільки протягом останніх десятиріч у Києві «не часто відкривалися нові театри». «Сьогодні ми бачимо плід роботи будівельників, митців, художників, архітекторів», – сказав він, підкресливши, що театр ляльок ніколи не припиняв свою діяльність, навіть коли не мав свого приміщення.

    Президент України вручив директору Київського академічного театру ляльок Миколі Петренку символічний «золотий ключик» і разом з мером столиці перерізав стрічку перед центральним входом до театру.

    Віктор Ющенко також взяв участь у церемонії освячення будівлі театру. У заході взяли участь віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко, міністр культури і туризму Ігор Ліховий, Перший заступник Глави Секретаріату України Іван Васюник, Київський міський голова Олександр Омельченко, патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

    Довідка. За час свого існування театр розміщувався в різних будівлях, у тому числі у приміщенні колишньої кенаси по вул.Ярославів Вал та синагоги Бродського по вул.Шота Руставелі. З 1987 року театр не мав стаціонарного приміщення.

    Київський академічний театр ляльок, найстаріший театр ляльок України, був заснований 27 жовтня 1927 року. У 2007 році він відзначатиме свій вісімдесятий день народження. За ініціативою Київського академічного театру ляльок з 1991 року в Києві проводяться Міжнародні фестивалі театрів ляльок. У фестивалях брали участь провідні театри ляльок з Бельгії, Австрії, Канади, Словаччини, Фінляндії, Японії, Китаю, Швеції, Швейцарії, Німеччини, Росії, Болгарії, Молдови, Туреччини та інших країн.

    Київський академічний театр ляльок представляв Україну на престижних міжнародних театральних форумах і фестивалях в Австрії, США, Перу, Канаді, Словаччині, Японії, Південній Кореї, Польщі, Болгарії, Білорусі та Росії. У 1995 році театр удостоєний Міжнародної премії «Дружба», а у 2002 – отримав звання академічного. Репертуарна афіша театру налічує більше 40 вітчизняних та зарубіжних вистав.

    ELCOMART Политика

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.