• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Тарасюк: "Не треба переглядати умови для ЧФ флоту Росії"

    Опубликовано: 2005-12-23 10:00:00
    Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк назвав недоцільними розмови про можливість перегляду умов базування Чорноморського флоту Росії у Криму у зв'язку з наміром Росії збільшити ціну на газ для України.
     
    Промовляючи на прес-конференції в Києві, пан Тарасюк зазначив, що не поспішав би робити якісь висновки або гучні заяви з цього приводу. "Я думаю, що відповідати гучними заявами щодо перегляду умов базування Чорноморського флоту у відповідь на необгрунтовані вимоги щодо підвищення ціни на газ - не є та тематика і той метод, якими треба вирішувати ці надзвичайно складні питання. Треба вирішувати їх не шляхом того, хто більш гучну заяву зробить у пресі, а наполегливою роботою делегацій," - сказав Б.Тарасюк.
     
    Він, однак, констатував, що російська сторона багато в чому не виконує зобов'язання згідно із двосторонніми угодами про базування ЧФ РФ у Криму.  За словами Бориса Тарасюка, це стосується питань оренди, незаконного користування землею, використання приміщень, які виділені для потреб Чорноморського флоту, а не для проведення бізнесової діяльності.
     
    Він також зазначив, що російська сторона досі не повернула Україні навігаційне гідрографічне обладнання. "Отже, у нас є підстави говорити про те, що російська сторона не повністю виконує свої зобов'язання згідно з двосторонніми угодами," - зауважив міністр.
     
    Президент Ющенко раніше твердив, що Україна у відповідь на вимоги Газпрому щодо різкого підвищення газу, продемонструє ті самі підходи і в інших питаннях, зокрема, щодо оренди Чорноморським флотом Росії бази в Криму. У середу кабінет міністрів України ухвалив рішення щодо інвентаризаці українського майна, яким користуються російські моряки. Міністр економіки Арсеній Яценюк припустив, що після інвентаризації Україна можливо підвищить тарифи на оренду майна.
     
    "BBCUkrainiane.com"
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.