• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прес-конференція голови Ренійської райдержадміністрації Андрія Булгарова

    Опубликовано: 2005-12-23 12:05:00
    У рамках зініційованих головою облдержадміністрації Василем Цушком днів районів, 20 грудня було проведено другу прес-конференцію для представників ЗМІ обласного центру. Цього разу з ними спілкувався голова Ренійської районної державної адміністрації Андрій Миколайович Булгаров. 

    Він, зокрема, розповів, що найвіддаленіший територіально від Одеси південно-західний район, завдяки зручному географічному місцезнаходженню, має важливе стратегічне значення як для регіону, так і для України в цілому. Адже розташований тут морський порт, реальна потужність річної вантажопереробки котрого - понад 13 мільйонів тонн, є ключовою ланкою у ланцюгу міжнародних транспортних коридорів.
     
    Це - сучасне високомеханізоване підприємство, що налічує близько чотирьох десятків різнопрофільних причалів і спеціалізується на переробці експортно-імпортних вантажів. На його території діють дві міжнародних поромних переправи: Рені-Русе (Республіка Болгарія) і Рені-Тульча (Республіка Румунія). Крім того, тут же з 2000-го року функціонує спеціальна економічна зона “Рені”. Але, на жаль, як відзначив Андрій Булгаров, сьогодні порт переробляє вантажів у шість разів менше від своїх реальних можливостей. Це пов`язано з відомою проблемою - відсутністю економічно ефективного залізничного зв`язку з ним.

    Транспортування вантажів з глибини континенту частково територією Молдови доволі чуттєво б`є по кишені їх відправників. Отож, як уже не раз декларувався на найвищому рівні, потрібна залізнична гілка, що пролягла б виключно територією Одещини. Розглядалося три варіанти. Найбільш реальний з них - спорудження ділянки Рені – Болград - Дзинілор з подальшим виходом через Одесу на залізничні магістралі України, Росії, Білорусі. Його вартість - близько 95 мільйонів доларів. Але, за умови максимально ефективної роботи порту, кошти відшкодуються впродовж кількох років. Втілення цього проекту в життя реальне. Саме це голова райдержадміністрації вважає своїм найважливішим завданням на наступний рік.

    Відповідаючи на запитання про можливість конкуренції з боку молдавського порту Джурджилешти, котрий будується за 3 кілометри від Рені, А.Булгаров підкреслив, що ніякої загрози у цьому він не вбачає, оскільки сусіди споруджують не порт як такий, а нафтотермінал. До того ж, зводиться він мляво і спорадично: є кошти - якісь роботи ведуться, немає - затишок..

    Торкнулися журналісти і теми ліквідації наслідків стихійного лиха, що обрушилося на місто та приміські села влітку поточного року. Голова РДА повідомив, що зараз прискореними темпами освоюються 17 мільйонів гривень, виділених на ліквідацію наслідків стихійного лиха із держбюджету, та 144 тисяч з обласного бюджету.. Полагоджено близько 180 будинків із 330, котрі були підтоплені. Будується житловий комплекс на 125 квартир. Ведеться ряд інших робіт.

    У цих питаннях райдержадміністрація тісно співпрацює з громадським комітетом потерпілих від повені. Люди з розумінням ставляться до всього і терпляче чекають закінчення комплексу відновлювальних робіт, які інтенсивно ведуться.
                   
    Андрій Булгаров відповів на ряд інших запитань, що стосувалися економічних та соціальних аспектів життя району, інвестиційної політики і пов`язаних з нею перспектив розвитку.
     
    "Одеська обласна державна адміністрація"
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.