• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мельник провів засідання Урядового комітету

    Опубликовано: 2005-12-23 12:58:00
    22 грудня під головування Віце-прем'єр-міністра Юрія Мельника відбулося засідання Урядового комітету з питань розвитку агропромислового комплексу та природокористування.
     
    Серед іншого на засіданні було розглянуто питання про створення єдиної системи державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обмежень. Голова Державного Комітету по земельних ресурсах доповів про підготовку до створення єдиної системи державного реєстру власників земельних ділянок.
     
    Під час обговорення питання зазначалось, що відсутність централізованого реєстру може призвести до видачі повторних державних актів на право власності земельних ділянок та інших правопорушень.
     
    Суттєвим застереженням у створенні централізованої системи реєстру є необхідність усунення можливості дуальної (подвійної) системи реєстру. Зокрема, на засіданні прозвучала інформація про те, що Міністерством юстиції на даний час створено 5 реєстрів, які працюють на забезпечення прав власності громадян України різних форм. З огляду на це, на засіданні було прийнято рішення про те, що остаточне рішення про створення єдиного реєстру власників земельних ділянок має бути винесене на засідання Кабінету Міністрів України.
     
    Під час засідання також було прийняте рішення про схвалення проекту Закону України „Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення” щодо посилення відповідальності за порушення вимог земельного господарства. Оскільки на сьогодні органи, котрі проводять інспектування у земельних правовідносинах не мають реальних важелів впливу на порушників земельного законодавства. Урядовці також ухвалили та винесли на розгляд Уряду рішення про завершення будівництва протипаводкового комплексу захисних споруд у басейні річки Тиса.
     

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.