• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Друга механізована колона українського миротворчого контингенту вирушила до воєнної бази у Кувейті

    Опубликовано: 2005-12-23 13:00:00
    Сьогодні, 23 грудня, з базового табору “Дельта” в Республіці Ірак до воєнної бази “Вірджинія” у Кувейті вирушила друга механізована колона військової техніки українського миротворчого контингенту.
     
    До складу колони входить 34 одиниці броньованої та автомобільної техніки та 187 військовослужбовця. Другу колону очолив начальник штабу – перший заступник командира 81-ї тактичної групи ЗС України полковник Ігор Оверін.
     
    Сьогодні ж до бази “Вірджинія” має прибути перша колона українського миротворчого контингенту, яка вирушила з Іраку 22 грудня.
     
    600-кілометровий марш колон українського миротворчого контингенту постійно супроводжується і ретельно охороняється підрозділами Багатонаціональних сил. Зокрема, повітряне прикриття колони здійснюють гелікоптери, а на найбільш небезпечних ділянках шляху – літаки Багатонаціональних сил.
     
    Завтра, 24 грудня, заплановано марш третьої – останньої – колони українського миротворчого контингенту. 29 грудня уся техніка та майно українського миротворчого контингенту двома поромами відбуде в Україну з порту Аш-Шуайба (Держава Кувейт).
     
    Довідка. Відповідно до рішення Президента України національний миротворчий контингент в Республіці Ірак буде виведений з території цієї країни до кінця цього року. Згідно з планом, який погоджений з усіма сторонами, виведення контингенту заплановано завершити до 30 грудня 2005 року. Всього станом на 22 грудня в Україну з Іраку повернулося 264 військовослужбовця українського миротворчого контингенту в Республіці Ірак.
     

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.