• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна та Канада підписали Меморандум про взаєморозуміння

    Опубликовано: 2005-12-23 15:14:00
    Делегація України на чолі з міністром охорони навколишнього природного середовища України Павлом Ігнатенком взяла участь у роботі 11-ї Конференції Сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату та першої Зустрічі Сторін Кіотського протоколу, що відбулася з 28 листопада по 10 грудня 2005 року у м. Монреалі, Канада. Голова делегації виступив на пленарному засіданні високого рівня з промовою щодо позиції України стосовно проблеми глобальної зміни клімату та впровадження положень Рамкової конвенції ООН про зміну клімату та Кіотського протоколу до неї. Міністр Павло Ігнатенко провів низку двохсторонніх зустрічей з Міністрами охорони довкілля Канади, Польщі, Португалії, взяв участь у зустрічі міністрів охорони довкілля країн, які входять до „Парасолькової групи”.
     
    Восьмого грудня 2005 р. підписано Меморандум про взаєморозуміння між Урядом Канади та Урядом України щодо співробітництва з питань зміни клімату, включаючи проекти, що впроваджуються на виконання статті 6 Кіотського протоколу.
     
    Від імені Уряду України меморандум підписав міністр охорони навколишнього природного середовища України Павло Ігнатенко, від імені Уряду Канади – міністр охорони довкілля Канади Стефан Діон. Міністр П. Ігнатенко також дав інтерв’ю канадському радіо.
     
    Одинадцята Конференція Сторін Рамкової конвенції Сторін стала найбільшою з часу схвалення Кіотського протоколу в 1997 р. В ній взяло участь близько 10000 представників Сторін конвенції та спостерігачів різних бізнесових груп та неурядових організацій.
     
    Міністр охорони довкілля Канади Стефан Діон заявив, що Монреальська конференція є успішною. Основні рішення було ухвалено у кількох сферах: були запущені всі механізми Кіотського протоколу і він набрав повної сили; розпочато діалог про наступні спільні заходи, пов’язані з реагуванням на зміну клімату; розпочата робота з адаптації до зміни клімату на регулярній основі.
     

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.