• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Тарасюк зустрівся з Президентом Литовської Республіки

    Опубликовано: 2005-12-23 16:31:00
    23 грудня ц.р. в рамках робочого візиту до Литовської Республіки Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк зустрівся з Президентом Литовської Республіки Валдасом Адамкусом.
     
    На початку зустрічі Президент Литовської Республіки передав Борису Тарасюку офіційне запрошення Президенту Україну Віктору Ющенку взяти участь у Самміті лідерів Балтійсько-Чорноморського регіону у Вільнюсі у травні 2006 року. Самміт планується як продовження Форуму Спільноти Демократичного Вибору, перше засідання якого відбулося 2 грудня 2005 року у Києві.
     
    Передбачається, що у заході візьмуть учать Глави держав Балто-Чорноморського регіону, представники ЄС та НАТО. На захід також запрошуються керівники недержавних організацій. Під час роботи самміту будуть розглянуті питання подальшого заохочення регіонального співробітництва між країнами Спільноти Демократичного Вибору, підтримки демократичних реформ у регіоні у процесі європейської та євроатлантичної інтеграції.
     
    У відповідь Борис Тарасюк передав Валдасу Адамкусу особисте послання Президента України Віктора Ющенка та запрошення Глави української держави своєму литовському колезі відвідати Україну з офіційним візитом у 2006 році. Від імені Президента України Віктора Ющенка Міністр закордонних справ висловив подяку Валдасу Адамкусу за активну участь у роботі Форуму Спільноти Демократичного Вибору у Києві.
     
    У ході зустрічі сторони дали високу оцінку рівню двосторонніх відносин, досягнутому протягом 2005 року, обмінялися думками щодо широкого кола питань двостороннього співробітництва, взаємодії в реалізації євроінтеграційної та євроатлантичної політики України, співпраці в міжнародних організаціях. Борис Тарасюк підкреслив зацікавленість України в подальшому наданні Литвою консультаційної допомоги українським державним структурам у питаннях виконання положень Плану дій Україна – ЄС, наближення нашої держави до структур НАТО.
     

    Прес-служба МЗС

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.