• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президентство на двох – бельгійська газета

    Опубликовано: 2005-12-23 17:03:00
    Стаття присвячена зміні президента Польщі: від 23 грудня ц.р. в Польщі вступив на пост президента Лех Качинський, який виграв цьогорічні президентські вибори. Як відомо, він і його брат-близнюк Ярослав Качинський є лідерами праворадикальної партії «Право і справедливість». Ця партія виграла вересневі парламентські вибори, не змогла створити парламентську коаліцію і створила уряд меншості.

    У цьому зв’язку бельгійська газета пише, що два брати Качинські мають тепер у Варшаві всі владні повноваження. «Ні для кого не таємниця, що Ярослав Качинський більш динамічний і менш… толерантний, буде охоче здійснювати значний вплив на владу в Польщі», вважає видання.

    Бельгійська преса вважає, що з президентством Леха Качинського у Польщі настає епоха змін, настає кінець посткомуністичної епохи і завершується трансформормація Польщі.

    Видання також занепокоєне позицією польського уряду меншості, який мусить розраховувати на підтримку антиєвропейських сил в Польщі – «Самооборони» Анжея Леппера та «Ліги польських родин» Романа Гертиха. Як відомо, невдалі переговори про формування коаліції з праволіберальної партією «Громадянська платформа», яка отримала друге місце на парламентських виборах у Польщі, призвели до того, що ця праволіберальна партія пішла в опозицію до правлячої партії «Право і справедливість». Загалом аналітики занепокоєні хисткою позицією нового польського уряду.

    "ProEUROPA"
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.