• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Єхануров представив голову Житомирської облдержадміністрації Ірину Синявську

    Опубликовано: 2005-12-26 11:14:00
    Прем'єр-міністр України Юрій Єхануров представив адміністративно-господарському активу Житомирщини нового голову обласної державної адміністрації Ірину Синявську. Вступаючи на посаду, вона заявила, що забезпечить спадкоємність курсу здійснюваних в області реформ. За її словами, колишній губернатор Павло Жебрівський уже визначив стратегічні орієнтири, за якими розвиватиметься Житомирська область. Мені здається, що команда, яка працює на Житомирщині, здатна реалізувати програму Президента „10 кроків назустріч людям”, - заявила новопризначений керівник області. Під час зустрічі з керівництвом Житомирської області Глава Уряду зосередив увагу на головних політичних та економічних подіях нинішнього та наступного років. Зокрема Юрій Єхануров висловив впевненість, що парламентські вибори 2006 року в Україні ґрунтуватимуться виключно на демократичних засадах без використання адміністративного ресурсу. „Уряд докладе до цього максимуму зусиль.
     
    Я думаю, в цьому відношенні Україна складе екзамен на демократичність”, - зазначив він. Водночас керівник Уряду не виключає, що подекуди можуть траплятись випадки використання адмінресурсу, але, на його думку, після раніше вжитих правоохоронними органами заходів мало хто ризикне ще раз спробувати робити подібні речі. Прем’єр-міністр також зробив кілька заяв з газового питання. Зокрема, Юрій Єхануров повідомив, що українська сторона пропонує Російській Федерації створити спільне підприємство для транзиту туркменського газу до України. „Ми пропонували, щоб це підприємство було спільним за схемою 50 на 50 відсотків. Нині триває переговорний процес”, - зазначив український Прем'єр.
     
    Водночас Юрій Єхануров заперечив, що мова йде про заміну на транзиті туркменського газу в Україну компанії „РосУкрЕнерго” на нове спільне підприємство, але підтвердив, що Україна все ж наполягатиме на створенні нового СП. „Якщо Газпром вважатиме, що від Росії там може брати участь „РосУкрЕнерго”, ми не будемо заперечувати”, - заявив Прем'єр-міністр. Юрій Єхануров також повідомив, що керівництво України планує найближчим часом зустрітися в Києві з Президентом Туркменістану Сапармуратом Ніязовим і підписати з ним угоду щодо транспортування туркменського газу в Україну на період до 2031 року. Окрім того, за словами Прем’єр-міністра, Уряд працює над тим, щоб уже найближчим часом суттєво зменшити споживання газу Україною - з 76-78 до 65 мільярдів кубометрів на рік. Про це заявив сьогодні у Житомирі Прем'єр-міністр України Юрій Єхануров. При цьому Юрій Єхануров повідомив, що наступного року Україна споживатиме, як і в нинішньому, 76-78 мільярдів кубометрів газу. На думку Прем'єр-міністра, цей рівень є надто високим. Україна сьогодні на 7 місці в світі за споживанням цього енергоносія, - заявив він.
     
    Прем'єр-міністр України поінформував про нинішній газовий баланс держави, зазначивши, зокрема, що 33,9 мільярда кубометрів газу буде виділено у фонд облдержадміністрацій на постачання газу населенню, 34,9 мільярда кубометрів виділятиметься на промислове споживання і ще 7,8 мільярда - на технологічні потреби. Водночас, за його словами, Україна отримає за рахунок власного видобутку 20 мільярдів кубометрів газу та від поставок з Туркменістану 36 мільярдів кубометрів. Ще 17 мільярдів кубометрів газу надійде від Російської Федерації як сплата послуг транзиту 112 мільярдів кубічних метрів російського газу в Європу згідно з існуючими угодами.
     

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.