• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко прибув з одноденним робочим візитом до Республіки Ірак

    Опубликовано: 2005-12-26 11:31:00
    Президент України Віктор Ющенко прибув з робочим візитом до Республіки Ірак. У ході одноденного візиту Глава Української держави відвідає базовий табір «Дельта» (м. Аль-Кут провінції Васіт), де дислоковані українські воїни-миротворці, які сьогодні покидають Ірак. Президент ознайомиться з результатами діяльності української миротворчої місії, перевірить готовність до повного виводу з бази останньої колони розвідувальної роти українських військових, що сьогодні має покинути територію «Дельти». Планується, що В. Ющенко також візьме участь у церемонії передачі іракській армії української військової техніки та амуніції, що відбудеться згідно з рішенням українського уряду. Про це ELCOMART Политика  повідомила прес-служба Президента.
     
    Крім того, сьогодні у Багдаді пройде зустріч Президента України з Прем’єр-міністром Іраку Ібрагімом аль-Джаафарі. У ході зустрічі В. Ющенко має намір запросити І. аль-Джаафарі відвідати Україну. Сторони також планують обговорити основні напрямки економічного співробітництва між Україною та Іраком, пріоритети двосторонніх відносин двох держав. Йдеться про інтерес України до участі у відбудові Іраку, зокрема, у розвитку та відбудові нафтової галузі, прокладці нафтопроводів – з м. Куркут до турецького міста Трапзон.
     
    Для цього Україна може запропонувати своїх фахівців та обладнання. Україна також хоче запропонувати Іраку співпрацю у сфері теплоенергетичного сектора – відновленні діяльності ТЕЦ та електромереж тощо. Йдеться також про участь української сторони у розбудові транспортної інфраструктури Республіки та постачанні до Іраку сільськогосподарської продукції.
     
    Сьогодні також запланована зустріч Глави української держави із заступником командувача Багатонаціональних сил Іраку Міком Хьюгтоном. У поїздці Президента супроводжують Секретар РНБОУ Анатолій Кінах, міністр закордонних справ Борис Тарасюк, міністр оборони Анатолій Гриценко, голова СБУ Ігор Дріжчаний, генеральний директор ДК «Укрспецекспорт» Сергій Бондарчук, перший заступник Глави Секретаріату Президента України Іван Васюник.
     
    ELCOMART Политика
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.