• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Частина українців, що перебували в рабських умовах на Сахаліні, повернулася до Києва

    Опубликовано: 2005-12-26 15:09:00
    До Києва уже повернулася частина українців, які перебували на затриманому російському траулері "Первореченськ" у Сахаліні. Всього напередодні зійшли на берег 16 з 25-ти українських моряків. Про це повідомив телефоном "5 каналу" речник МЗС України Василь Філіпчук.
     
    Василь Філіпчук, речник МЗС України:
     
    - 26 грудня ц.р. представник української консульської установи вже провів зустріч із прокурором та заступником прокурора Сахалінської області, прокурором міста Корсакова а також безпосередньо з іншими 9 громадянами України, які ще залишаються на кораблі. Він, зокрема, з"ясував, що двоє із них потребують медичної допомоги у зв"язку із застудою. В даний час вживаються заходи, щоб надати медичну допомогу хворим, а також сприяти їх поверненню на батьківщину. З метою захисту прав та законних інтересів громадян України на 27 грудня запланована зустріч представника української консульської установи з представниками МЗС Росії у Южно-Сахалінську, компанії-судновласника та інших причетних відомств.

    Траулер "Первореченськ" російські правоохоронці затримали у порту міста Корсаков ще 7 грудня. Однак відомо про це стало лише напередодні. На борту судна перебувало 25 українських моряків. За попередніми даними, їх змушували працювати, а за відмову позбавляли їжі і води. Проти капітана риболовецького суднА порушили кримінальну справу.
     
    "5 канал"
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.