• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гриценко: "Флот не буде розмінною картою"

    Опубликовано: 2005-12-29 12:22:00

    - Протягом останнього місяця українсько-російським відносинам було нанесено такої шкоди, яка створила провал, якого ще не було ніколи, - заявив Міністр оборони України Анатолій Гриценко перебуваючи у місті Миколаєві з нагоди вручення ордерів на квартири військовослужбовцям місцевого гарнізону.

    Анатолій Гриценко зазначив, що від такого стану справ не виграє ні Україна, ні Росія, ні українці, ні росіяни. Він також підкреслив, що подальша ескалація конфлікту між Україною та Росією і намагання посварити наші народи – абсолютно згубна політика.

    На переконання Анатолія Гриценка влада для того і обирається, щоб вирішувати спірні питання людей у нормальному, спокійному режимі.

    - Я вважаю, що потрібно вийти з цього „піке” і довести своїм народам, що ми цілком спроможні безконфліктно вирішити питання двосторонніх російсько-українських відносин, - наголосив Міністр оборони України.

    Стосовно ситуації навколо Чорноморського флоту Анатолій Гриценко зазначив, що протягом останнього часу у нас не виникало конфліктних питань між командувачами ВМС ЗС України та Чорноморського флоту РФ. Виключенням він назвав прикрий випадок з висадкою російських морських піхотинців, але за словами Міністра це питання було швидко вирішено і російською стороною принесені вибачення.

    Анатолій Гриценко також зазначив, що між міністрами оборони України та Росії теж не виникало конфліктних питань, все вирішувалося у робочому порядку.

    - Те що не була оформлена юридично власність на деякі об’єкти та накопичилися проблемні питання із суборендою, то їх накопичила історія, але ми спроможні вирішити ці питання у переговорному режимі, - висловив переконання Міністр оборони України.

    Анатолій Гриценко категорично заявив, що флот не буде розмінною картою, яка буде використовуватися чи то проти Росії, чи то проти України. Він зазначив, що це військове формування і воно має функціонувати спокійно, як це передбачено двосторонньою угодою і українським законодавством.

    Прес-служба МО

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.