• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко ветував закон щодо подальшої експлуатації ЧАЕС

    Опубликовано: 2005-12-29 12:56:00

    Президент України повернув зі своїми пропозиціями Закон «Про внесення змін до Закону України «Про загальні засади подальшої експлуатації і зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення зруйнованого четвертого енергоблока цієї АЕС на екологічно безпечну систему» та деяких інших законів України» для повторного розгляду Верховною Радою. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    У листі з пропозиціями Глави держави, зокрема, зазначається, що Закон викликає низку зауважень через невідповідність його положень ст. 95 Конституції, ст. 7, 27 та 100 Бюджетного кодексу України, абзацу першому п. 13 «Перехідні положення» розділу 2 Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2005 рік» та деяких інших законодавчих актів України». Йдеться про те, що Законом, зокрема, пропонується до 1 січня 2010 року звільнити від оподаткування ПДВ операції з ввезення (пересилання) на митну територію України товарів (сировини, матеріалів, устаткування та обладнання), які використовуються для розвитку виробництва та створення нових робочих місць у м. Славутич. Закон також пропонує тимчасово до того ж терміну не стягувати ввізне мито в аналогічних ситуаціях та надати дозвіл на тимчасове припинення передачі коштів з бюджету м. Славутич до держбюджету.

    На думку Глави держави, таким чином Закон «створює передумови для несплати до Державного бюджету України податків, зборів (обов'язкових платежів), може призвести до невиконання доходної та, як наслідок, видаткової частин Державного бюджету України».

    Пропозиції Глави держави під час розгляду Закону на пленарному засіданні Верховної Ради представлятиме міністр України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Віктор Балога.

    ELCOMART Политика

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.