• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко: "Ні про яку зупинку української економіки мови не може бути!"

    Опубликовано: 2005-12-29 14:35:00

    Віктор Ющенко: Ніхто з Українських родин в холоді взимку не буде. Ніхто! Ні про яку зупинку української економіки мови не може бути!

    Віктор Ющенко (відповідаючи на запитання про можливу кризу у газовій сфері): Я абсолютно твердо хочу сказати, що газова проблема рішиться найближчим часом. Безумовно, мова не йде про 230 доларів за 1000 кубів. Це ціна, яку ніколи не прийме Україна. Це ультимативна ціна, це ціна, яка не працює на співдружність наших двох економік, народів, держав. Це ціна для провокацій. І тому я дав таку пораду уряду – займати таку жорстку позицію в цьому питанні.

    Але саме головне – в іншому. Ми дійсно повинні перейти на систему економічних стосунків. Не політизувати їх, дати можливість, щоб говорили економісти, газовики між собою, а не політичне середовище двох країн. І не спекулювати, навіть під час проведення парламентських виборів, з приводу ціни на газ.

    У п‘ятницю, 22 грудня ми отримали перше офіційне повідомлення російської сторони про ціну на газ і ціну на український транзит. Ми працювали у суботу-неділю і направили у понеділок, а сьогодні через міністра енергетики економічно обґрунтовану ціну на газ і український транзит. Я виходжу з того, що у найближчий день-два повинне бути прийняте уже політичне рішення – не експертів, не відомств, власне кажучи, президентів двох країн по цьому питанні.

    Ми наполягали і виходимо сьогодні із позиції, що в наших відносинах (з Росією) повинні панувати ринкові стосунки. Ми запропонували, що починаючи з 2006 року буде працювати формула європейської ціни на газ. Цей розмір ціни на газ і розмір транзиту ми передали російській стороні. Сьогодні офіційно наручно, вчора – через телеграф. Переконаний, що переговори ми закінчимо успішно. Україна з капелюхом не ходила і не буде ходить ні перед ким. Ми хочемо чесно платити за ті послуги, за той товар, що отримує Україна. Зрозуміло, ми будемо вимагати чесної плати за наші послуги.

    Очевидно, що багато зміниться в наших стосунках, вони вже не будуть мати ту викривлену, деформовану політичну історію. Про це ми вчора з Володимиром Володимировичем говорили майже годину. Я радий від того, що з президентом Росії ми маємо щирі стосунки, дружні стосунки, стосунки між двома друзями, які дають можливість, знаєте, навіть в останні хвилини відкривати той клапан, який дає можливість нормалізувати стосунки навіть у такій складній галузі відносин, як енергетична.

    Тому в найближчі дні ми приймемо політичне рішення. Ніхто з Українських родин в холоді взимку не буде. Ніхто! Ні про яку зупинку української економіки мови не може бути. Ми Європейська країна, ми достойна країна. Ми хочемо бачити наші стосунки з партнерами чесними. І так буде.

    "НТН"  

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.