• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Саварин відвідав Рівненщину

    Опубликовано: 2006-02-06 10:04:00

    Упродовж 2-3 лютого 2005 року на Рівненщині з робочою поїздкою перебував голова Держпромгірнагляду МНС України Михайло Саварин. Він ознайомився із роботою територіального управління Держнаглядохоронпраці по Рівненській області, яке реформується в територіальне управління Держпромгірнагляду, та діяльністю державного підприємства „Рівненський експертно-технічний центр”. Також Михайло Саварин зустрівся із заступником голови Рівненської обласної держадміністрації Степаном Жданюком.

    У ході зустрічі обговорено проблеми регіону у сфері промислової безпеки та охорони праці. Визначено роль і завдання територіального управління у їх вирішенні. Зокрема, йшлося про стан травматизму в хімічній та енергетичній галузях, агропромисловому комплексі, про ситуацію, що склалася в ліфтовому господарстві.

    Також Михайло Саварин та Степан Жданюк взяли участь у розширеному засіданні ради територіального управління, на якому проаналізовано діяльність структури у 2005 році, намічено завдання на рік нинішній щодо удосконалення роботи та поліпшення стану виробничої безпеки, охорони праці на підприємствах, попередження травмування працюючих.

    Виступаючи перед працівниками ер управління, голова наголосив на необхідності удосконалення професійного рівня кожного інспектора, який зможе у будь-яких умовах реально оцінити ситуацію на виробництві та вжити необхідних заходів реагування. Лише за цієї умови буде позитивний результат. Нині, зауважив голова Держпромгірнагляду, за появи нових власників на підприємствах, вони керуються головним принципом – отримати максимум прибутків і досить часто забувають про свої обов’язки щодо створення належних умов для працюючих. Працівники наглядової структури повинні, перш за все, захищати права людей, і цей принцип має бути пріоритетним. Тому необхідно змусити роботодавців працювати в рамках закону .

    Керівник також повідомив, що нинішні умови роботи для державних інспекторів достатньо складні, навантаження на кожного інспектора теж не завжди сприяє якісному розслідуванню. Це – наслідок тривалого процесу реформування системи. Нині відбувається удосконалення нормативно-правової бази. Але, зважаючи на кваліфікований кадровий склад працівників територіального управління ДНОП по Рівненській області, він переконаний, що із завданнями, які ставить держава, вони гідно впораються і докладуть зусиль для поліпшення ситуації в області щодо стану промислової безпеки, недопущення травмування людей на виробництві.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.