• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гриценко розповів про нові нісенітниці

    Опубликовано: 2006-03-16 14:33:00

    Інформація про передачу Україною двох станцій попередження про ракетний напад (СПРН) в оренду американським спеціалістам – чергова нісенітниця. І розповсюджують її точно не друзі України.Про це заявивглава українського оборонного відомства Анатолій Гриценко в інтерв’ю російській газеті «Время новостей», яке оприлюднено 16 березня.

    Анатолій Гриценко в черговий раз категорично спростував чутки про наміри України передати в оренду американським спеціалістам двох станцій попередження про ракетний напад, розташованих у Севастополі та Мукачевому, які зараз забезпечують безпеку Російської Федерації від атак балістичних ракет.

    “Це чергова нісенітниця. І розповсюджують її точно не друзі України”, – підкреслив Анатолій Гриценко.

    Він також зауважив, що під час переговорів на серйозному рівні – міністрів оборони, начальників генеральних штабів – російська сторона ніколи не піднімала це питання. Крім того, ані американці, ані представники інших держав ніколи не зверталися до України з проханням забезпечити доступ на об’єкти СПРН.

    “Україна суворо дотримується двосторонніх угод з Росією, і ми гарантуємо використання станцій в російських інтересах”, – наголосив міністр оборони України.

    Разом з тим, глава українського оборонного відомства поінформував, що фінансування СПРН для України є збитковим. За його словами, гроші треба використовувати не тільки на технічне забезпечення та зарплатню персоналу, але й для фінансування усіх супутніх витрат, у тому числі навчання спеціалістів.

    “Наприклад, зараз я вирішую питання, чи скорочувати у Національній академії оборони України кафедру воєнно-космічних систем – на ній ми готуємо офіцерів саме для СПРН, – сказав Анатолій Гриценко. – Базові витрати України мають бути відшкодовані”.

    Міністр оборони України також зазначив, що за наявності доброї волі це питання було б вже давно закрите російською стороною.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.