• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вибори Донецького міського голови можуть визнати недійсними

    Опубликовано: 2006-03-28 10:51:00

    Вибори міського голови Донецьку можуть визнати недійсними. Принаймні, зараз від рішення Верховного Адміністративного суду буде залежати, бути чи не бути повторним виборам у шахтарській столиці.

    Кандидат на посаду Донецького міського голови Сергій Бешуля своє право приймати участь у місцевих виборах буде відстоювати у Верховному Адміністративному суді України. Пан Бешуля вважає, що територіальна комісія, яка 23 березня усунула його від виборів на підставі ухвали Апеляційного суду Донецької області, прийняла таке рішення незаконно. Крім того, екс-кандидат підкреслює, що на членів комісії здійснювався тиск з боку голови територіальної комісії.

    Що ж до причини, згідно з якою Сергія Бешулю було виключено зі списку претендентів на посаду Донецького міського голови, то Ворошилівський районний суд та Донецький апеляційний суд визнали деякі факти порушення "Закону про вибори". Як зазначив сам екс-кандидат, для вердикту суду було достатньо тверджень іншого кандидата на цю ж посаду Олександра Бутрика.

    Зокрема, пан Бутрик звинуватив пана Бешулю у використанні коштів не з виборчого фонду. У якості доказу виступало власне видання молодіжної організації "Європейський вибір", у якому були розташовані фотографія, біографічні данні та дві цитати Сергія Бешулі. Сам екс-кандидат схиляється до того, що до його усунення має відношення і діючий голова Донецька Олександр Лук'янченко. На думку Сергія Бешулі, пан Бутрик у руках політтехнологів Лук'янченка був звичайним знаряддям для усунення конкурента.

    Наразі екс-кандидат подав касаційну скаргу до Верховного Адміністративного суду України. Говорить Сергій Бешуля: "Якщо в Адміністративному суді буде ухвалене рішення про те, що винесені рішення в першій інстанції, в Апеляційному суді, вони прийняті незаконно, то тоді незаконно й рішення територіальної міської виборчої комісії. Тобто на підставі цього вибори міського голови в місті Донецьку будуть анульовані й призначені інші вибори".

    Цікаво те, що деякі дільничні комісії не проставили у бюлетенях штамп "вибув" навпроти прізвища Сергія Бешулі. Хоча міськвиборчком запевняє, що попередив усіх. А тому, за данними екзіт-полу, який проводився Донецьким інформаційно-аналітичним центром, за Бешулю все ж таки віддали свої голоси чотири відсотки виборців. За діючого мера Олександра Лук'янченка проголосували 72 % донеччан.

    Хай там як, зараз питання повторних виборів Донецького міського голови буде вирішувати Верховний Адміністративний суд.

    “Радіо Свобода”

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.