• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кількість ДТП зі загиблими та травмованими в Україні зросла на 10%

    Опубликовано: 2024-07-25 14:00:34

    Згідно з даними патрульної поліції, у період з січня по червень 2024 року в Україні внаслідок дорожньо-транспортних пригод загинуло 1296 осіб та було травмовано 14033 особи. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість ДТП з летальними наслідками та травмами збільшилася на 9,5%, досягнувши 11193 випадків. Таку інформацію повідомляє "Укравтопром".

    Основними причинами смертельних ДТП є порушення правил дорожнього руху. Першою серед них є перевищення безпечної швидкості, що призвело до загибелі 691 особи. Другою за кількістю загиблих є порушення правил маневрування, що стало фатальним для 210 осіб. На третьому місці – перевищення встановленої швидкості, яке забрало життя 60 людей.

    Статистика також вказує, що найбільша кількість ДТП трапляється між 17 та 19 годинами, а найнебезпечнішим днем тижня є п’ятниця. Це свідчить про підвищену ризикованість руху у вечірні години наприкінці робочого тижня, коли водії можуть бути втомленими або поспішати.

    Також варто відзначити, що за даними патрульної поліції, протягом перших п'яти місяців 2024 року було зафіксовано близько 1200 аварій за участю мотоциклів та мопедів. Порівняно з попередніми роками, кількість таких ДТП зменшилася на 14%. Зменшується й загальна чисельність постраждалих в аваріях з двоколісними транспортними засобами, що може свідчити про покращення безпеки та дотримання правил дорожнього руху серед водіїв мотоциклів та мопедів.

    Ці дані підкреслюють важливість дотримання правил дорожнього руху та необхідність підвищення культури водіння серед українських водіїв. Зменшення кількості ДТП та їх наслідків можливе лише за умови свідомого ставлення до безпеки на дорозі як з боку водіїв, так і з боку пішоходів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.