• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Російська агресія: зруйновані освітні та культурні об'єкти в Харкові

    Опубликовано: 2024-06-26 14:00:27

    Після майже шести місяців повномасштабної війни, в Харкові, одному з найбільших міст України, російські війська завдали непоправної шкоди місцевій інфраструктурі. За даними Харківської міської ради, загарбники зруйнували або пошкодили 796 освітніх закладів та 271 культурний об'єкт. Ця статистика свідчить про безжальність російського вторгнення, яке важко уражає мирне населення та цивільну інфраструктуру міста.

    Мер Харкова Ігор Терехов звернувся до Організації Об'єднаних Націй з закликом про термінову допомогу для захисту міста від подальших атак. У своєму зверненні до генерального секретаря ООН Антоніу Гутеррешу та генерального директора ЮНЕСКО Одрі Азуле, мер відзначив, що численні обстріли і ракетні удари призвели до масового знищення інфраструктури, яка є важливою для життєвого існування місцевого населення.

    "Наші школярі змушені навчатися в підземних приміщеннях через безперервну повітряну тривогу, що тривала більше 172 днів без перерви. Російські сили не лише атакують наше місто, а й намагаються знищити культурні та освітні центри, зокрема видавництво, що друкувало підручники для наших шкіл", - підкреслив мер Харкова.

    Терехов також висловив обурення тим, що дії Російської Федерації загрожують не лише безпеці місцевого населення, а й мають потенційно негативні наслідки для міжнародної спільноти. Він закликав міжнародне співтовариство прийняти невідкладні заходи для припинення військових дій РФ та захисту мирного населення.

    "Те, що відбувається у Харкові, є не лише трагедією для нас, українців, але й загрозою для майбутнього всього світу. Ми звертаємося до міжнародного співтовариства з проханням не залишати нас наодинці з цією непоправною катастрофою", - підсумував мер Харкова.

    Наразі міжнародна спільнота спостерігає за подіями в Україні і вживає заходів для зупинення конфлікту, однак ситуація залишається напруженою, з численними викликами та загрозами для місцевого населення.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.