• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кадровий голод у Київпастрансі: проблеми та можливі шляхи вирішення

    Опубликовано: 2024-06-07 15:00:34

    Комунальне підприємство "Київпастранс" стикається зі значним дефіцитом кадрів, що становить вже 27% від загальної кількості необхідних працівників. Про це свідчать дані міського перевізника, які були оголошені в офіційному повідомленні.

    Найбільший дефіцит відчутний серед фахівців робітничих професій, зокрема слюсарів з ремонту транспорту та водіїв, які мають категорії "Д" та "ДЕ" для перевезення пасажирів громадським транспортом, а також необхідний досвід роботи у "Київпастрансі" не менше двох років.

    Усього на підприємстві є відкрито більше 1500 вакансій на різноманітні посади, серед яких контролери пасажирського транспорту, електрогазозварники, механіки автомобільної колони, майстри з щоденного технічного обслуговування, токарі, акумуляторники та інші.

    Для отримання більш детальної інформації щодо можливостей працевлаштування зацікавлені особи можуть звертатися за телефоном (044) 254 65 30.

    Наприклад, одним з можливих шляхів вирішення проблеми нестачі кадрів може стати автоматизація робочих процесів. Це сприятиме покращенню ефективності та зниженню впливу недостатнього кількісного складу персоналу.

    Про точні причини, які призвели до виникнення такої ситуації у "Київпастрансі", наразі відомостей немає. Однак варто згадати, що нещодавно аналогічні проблеми з недостатньою кількістю машиністів висловило КП "Київський метрополітен".

    У зв'язку з цим з 3 червня інтервали руху поїздів метрополітену були збільшені: у піковий час очікування складають 3-4 хвилини, а в міжпіковий період — 6-6,5 хвилини.

    Серед причин дефіциту працівників метрополітену називають вимушену міграцію, специфіку професій та мобілізацію у зв'язку з воєнним станом. Наразі приблизно 7% працівників метрополітену перебувають на службі у Збройних силах України, і їхня кількість постійно зростає.

    Варто відзначити, що окрім транспортної функції, підземні станції також виконують функцію укриття під час повітряних тривог, тому безперебійна робота метрополітену є критично важливою для безпеки мешканців Києва та гостей столиці.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.