• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна і Іспанія підписали двосторонню Угоду про співробітництво у сфері безпеки

    Опубликовано: 2024-05-29 09:00:27

    У Мадриді відбулася важлива подія для міжнародної співпраці України: президент Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес підписали двосторонню Угоду про співробітництво у сфері безпеки. Цей документ є значущим кроком у напрямку посилення оборонної спроможності України.

    В Офісі президента повідомили, що угода передбачає зобов’язання Іспанії підтримувати Україну до відновлення її територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів 1991 року. У рамках цієї угоди, Іспанія вже цього року надасть Україні 1 мільярд євро військової допомоги. Протягом 10-річного терміну дії угоди, Іспанія готова надавати всебічну підтримку Україні.

    Іспанія також приєдналася до кількох коаліцій спроможностей у межах Контактної групи з питань оборони України. Це включає інтегровану протиповітряну та протиракетну оборону, артилерію, бронетехніку, морську безпеку, інформаційні технології та розмінування. Ці кроки посилять оборонні можливості України та покращать її оперативну сумісність із НАТО.

    Крім того, Іспанія буде підтримувати розвиток українських Сил безпеки і оборони, надаючи сучасне військове обладнання в різних сферах, підтримуючи медичну підготовку та протезування українських військових, а також посилюючи морську безпеку. Поглиблюватиметься співпраця у сферах розвідки, боротьби з організованою злочинністю та оборонної промисловості, включаючи можливості спільного виробництва та фінансування.

    Угода також охоплює гуманітарну допомогу, економічне відновлення та відбудову, а також підтримку українських реформ на шляху до членства в ЄС і НАТО. Окремі розділи документа присвячені підтримці Української формули миру, посиленню санкцій проти РФ, впровадженню механізмів відшкодування збитків та притягненню агресора до відповідальності.

    Ця угода зміцнює партнерство між Україною та Іспанією, підкреслюючи їхню спільну відданість безпеці, стабільності та міжнародному праву.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.