• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна готується до відкриття понад 200 центрів життєстійкості до кінця 2024 року

    Опубликовано: 2024-05-28 18:00:08

    Міністерство соціальної політики України оголосило про плани відкриття понад 200 центрів життєстійкості у 209 територіальних громадах 22 областей країни. Серед областей-лидерів за кількістю таких центрів виступають Київська, Сумська та Івано-Франківська.

    Центри життєстійкості стануть важливим ресурсом для ментального здоров’я мешканців, надаючи доступ до професійної підтримки та групових тренінгів з самодопомоги та батьківства без стресу. Ці ініціативи є частиною пілотного проєкту, який розширюватиметься в наступному році з метою забезпечення доступу до психологічної допомоги кожній громаді України.

    "Центри життєстійкості стали необхідними для українців усіх регіонів. Вони забезпечують безбар’єрний доступ до підтримки та можливість спілкування з однодумцями у важких життєвих ситуаціях", - зазначила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

    Наразі 73 центри життєстійкості вже надають різноманітні послуги, включаючи індивідуальні консультації з психологами та соціальними працівниками. Програми тренінгів, які пропонуються, розроблені у співпраці з ВООЗ та ЮНІСЕФ та адресовані конкретним потребам місцевих громадян.

    Міністерство також нагадало, що незважаючи на завершення травневого відбору цього року, будь-яка громада має можливість долучитися до проєкту в майбутньому поза конкурсом. Очікується, що розширення мережі центрів життєстійкості дозволить забезпечити більш широкий доступ до психосоціальної допомоги та підтримки українському населенню.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.