• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У 2024 році проблема крадіжок та втрат мобільних телефонів залишається актуальною

    Опубликовано: 2024-05-28 13:00:17

    У 2024 році проблема крадіжок та втрат мобільних телефонів залишається актуальною для українців, згідно з даними Міністерства внутрішніх справ, які оприлюднив Опендатабот. Протягом перших чотирьох місяців цього року в країні зафіксовано понад 6,6 тисяч випадків цієї небезпеки.

    Лідером за кількістю втрат став Київ, де зафіксовано 790 випадків крадіжок або втрат мобільних пристроїв, що становить 11,9% від загальної кількості. Друге місце посідає Дніпропетровська область з 582 випадками (8,8%), а третє - Запорізька область з 566 випадками (8,6%). У порівнянні з попередніми роками, цього разу Донецька область втратила своє лідерство за кількістю викрадених телефонів.

    Найбільш популярними серед злодіїв залишаються марки телефонів, які вже довгий час займають лідируючі позиції. У 2024 році більше всього було викрадено чи втрачено близько 2,2 тисяч XIAOMI (33,8% від загальної кількості), понад 1,4 тисячі телефонів SAMSUNG (21,6%) та трохи менше тисячі IPHONE (14,2%).

    Незважаючи на ці числа, варто відзначити, що загальна кількість викрадень та втрат смартфонів у 2024 році в порівнянні з попередніми роками зменшилася. У порівнянні з 2021 роком це зменшення склало понад 2,5 рази, а порівняно з минулим роком - на 1,3 рази.

    Наприкінці 2023 року українські правоохоронці зафіксували 29 015 випадків викрадення та втрати телефонів, що свідчить про відносне полегшення ситуації у цьому плані на фоні минулих років, що пов'язані з війною.

    Усі ці дані вказують на необхідність уважніше ставитися до особистої безпеки та використання технологій захисту пристроїв від крадіжок та втрат українськими користувачами мобільних телефонів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.