• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна планує отримати три транші на загальну суму 4,5 мільярда доларів США

    Опубликовано: 2024-05-27 09:00:48

    У 2024 році Україна планує отримати три транші на загальну суму 4,5 мільярда доларів США за програмою Міжнародного валютного фонду Механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility - EFF). Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів України.

    23 травня до Києва прибула місія МВФ, яка провела зустріч із керівництвом Міністерства фінансів. Учасники обговорили не лише бюджетні питання, включаючи виконання бюджету на 2024 рік та підготовку до бюджетного процесу 2025 року, але й потребу у подальшому зовнішньому фінансуванні. Зокрема, було розглянуто підготовку до четвертого перегляду програми EFF.

    На 2024 рік програма EFF передбачає надання Україні бюджетної допомоги на суму 5,4 мільярда доларів США. Вже було отримано близько 880 мільйонів доларів у результаті успішного третього перегляду програми, що відбувся в березні 2024 року. За словами першого заступника міністра фінансів Дениса Улютіна, на 2024 рік заплановано ще три перегляди в рамках програми EFF, що потенційно дозволить залучити додатково близько 4,5 мільярда доларів США.

    З моменту початку дії програми EFF Україна виконала 21 структурний маяк МВФ, 14 з яких стосуються фіскальної політики та фінансового сектору. Вони включають законодавчі ініціативи щодо вдосконалення Бюджетного кодексу, посилення податкової політики та управління державним боргом.

    Загальний обсяг програми Механізму розширеного фінансування на період 2023-2027 років становить 15,6 мільярда доларів США. Ця програма є частиною ширшого пакета міжнародної підтримки України, загальний обсяг якого наразі становить близько 122 мільярдів доларів США.

    Отримання цих коштів є критично важливим для підтримки економічної стабільності України в умовах тривалого конфлікту та необхідності відновлення інфраструктури. Кошти будуть спрямовані на покриття бюджетного дефіциту, стабілізацію національної валюти та підтримку соціальних програм.

    Україна продовжує виконувати свої зобов'язання перед МВФ, що демонструє її прагнення до економічної стабільності та реформ. Це сприятиме подальшому залученню міжнародної допомоги, яка є необхідною для забезпечення фінансової стійкості країни в поточних умовах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.