• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Японія та Україна: спільні кроки у гуманітарному розмінуванні та економічному розвитку

    Опубликовано: 2024-04-11 09:00:24

    Урядове Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) виявило готовність розширити свій внесок у гуманітарне розмінування в Україні, а також підтримати виходження японських компаній на український ринок. Про це повідомляє Міністерство економіки країни.

    Заступник Міністра економіки України Ігор Безкаравайний відзначив, що Україна готова взяти на себе досвід своїх партнерів у сфері гуманітарного розмінування, особливо цілісний підхід, який успішно впроваджується JICA в Камбоджі. Крім того, Україна виокремилася як лідер у розробці нових стандартів розмінування та використанні передових технологій.

    Тору Кобаякава, старший заступник Генерального директора JICA, підкреслив важливість безпекових заходів під час гуманітарного розмінування та оголосив про збільшення фінансової підтримки з боку Японії для цього напрямку. Агентство також розглядає можливості підтримки виходу японських підприємств на український ринок, зокрема компанії Nikken Corporation, яка спеціалізується на розробці та обслуговуванні техніки для розмінування.

    Nikken Corporation може стати одним із ключових гравців на українському ринку завдяки своїм технологіям у сфері будівництва та машин для розмінування. Українська делегація вже ознайомилася з машинами, які JICA придбала у цього виробника та передала ДСНС України, що свідчить про активну співпрацю між країнами у сфері безпеки та технологій.

    Розширення співпраці між Японією та Україною у гуманітарному розмінуванні та економічному розвитку відкриває нові перспективи для обох країн. Передача досвіду, технологій та фінансової підтримки є важливим етапом на шляху до зміцнення міжнародної безпеки та стабільності.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.