• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Угода про безпеку між Україною та США: шлях до підпису

    Опубликовано: 2024-02-26 09:00:52

    Україна та Сполучені Штати Америки можуть укласти угоду про гарантії безпеки до липневого саміту НАТО у Вашингтоні. Проте наразі для України пріоритетом є голосування в Конгресі за пакет фінансової допомоги. Про це повідомила Ольга Стефанішина, віце-прем'єрка та міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

    Під час переговорів на рівні заступника керівника Офісу президента Ігоря Жовкви відбулися обговорення щодо угоди з США щодо безпеки. За словами Стефанішини, ухвалення рішення можливе навіть раніше самого саміту.

    Уряд України наразі акцентує увагу на рішеннях, необхідних для забезпечення безпеки нації та забезпечення необхідного українському народу та військовим. Однак, вона підкреслила, що угода про безпеку з США буде підписана незважаючи на це.

    Стефанішина зауважила, що наразі основний фокус на тому, щоб забезпечити українські міста та зброєні сили. Вона підкреслила, що гарантії безпеки будуть здійснені, оскільки це питання життя і смерті для України.

    Досягнення певних угод уже відбулося в цьому напрямі: 12 січня була укладена угода між Україною та Великою Британією, а 16 лютого – з Німеччиною та Францією. Ці документи мають на меті підсилити оборону України військовою допомогою на кілька років вперед та допомогти перезапустити оборонну промисловість.

    Проте слід відзначити, що в угодах не передбачено зобов'язань на кшталт статті 5 Статуту НАТО про колективну оборону, але зазначено підтримку та допомогу з боку західних союзників у вигляді зброї, грошей та реформ.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.