• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фінансові досягнення 2023: Україна залучила рекордні запозичення для покриття дефіциту держбюджету

    Опубликовано: 2023-12-28 09:00:31

    Україна вразила світ своїми фінансовими досягненнями 2023 року, залучивши рекордні обсяги запозичень для покриття дефіциту державного бюджету. Міністр фінансів Сергій Марченко оголосив про це під час участі в ютуб-проєкті Forbes "Business Breakfast".

    Згідно з виступом міністра, Україна використала зовнішнє фінансування на суму 42 мільярдів доларів, а також здійснила рекордні запозичення на внутрішньому ринку. Отримані кошти дозволили покрити всі потреби бюджету, зокрема в сферах безпеки та оборони.

    Сергій Марченко підкреслив, що Україна успішно виконала свої зобов'язання за програмою розширеного фінансування з Міжнародного валютного фонду (МВФ) і макрофінансової допомоги від Європейського Союзу (ЄС).

    Оцінюючи перспективи виконання бюджетних планів на 2024 рік, міністр фінансів зауважив, що в порівнянні із 2023 роком, виконання бюджету в 2024 та 2025 роках виглядає менш непередбачуваним.

    "Зараз мене турбує навіть не 2024 рік, а 2025-й", - підкреслив голова Мінфіну. Онука наголосив, що необхідно залишатися в програмі з МВФ і досягти відкриття Ukraine Facility від Євросоюзу. Це допоможе вирішити проблему, пов'язану з 2025 роком та великою невизначеністю, включаючи вибори в країнах-партнерах.

    Заключаючи, уряд продовжує зосереджуватися на фінансовій стійкості та забезпеченні ресурсів для розвитку країни, використовуючи різноманітні міжнародні джерела фінансування.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.