• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Інвестування в Україну: Попри війну, чому інвестори бачать вигоди

    Опубликовано: 2023-12-27 09:00:16

    Україна зберігає свою привабливість для інвесторів, навіть у контексті воєнного конфлікту, як свідчить зростання кількості бізнес-лідерів, які вважають інвестування в країну перспективним. Ці висновки випливають із дослідження "Індекс інвестиційної привабливості України", проведеного Європейською бізнес-асоціацією (ЄБА).

    За результатами дослідження, кількість топ-менеджерів, які вважають нові інвестиції в Україну вигідними, зросла майже вдвічі порівняно з попереднім роком, незважаючи на воєнний конфлікт. Зазначається, що оцінка інвестиційного клімату залишається негативною через воєнні події, проте позитивні зміни також відзначаються.

    Військова агресія Росії залишається основним фактором негативного впливу на інвестиційний клімат, наступними за ними йдуть корупція та слабка судова система. З іншого боку, позитивні тенденції вбачаються в оголошенні України кандидатом на вступ до ЄС, дерегуляційних ініціативах та цифровізації державних послуг.

    Наразі, за даними дослідження, 84% опитаних директорів компаній вважають інвестиційний клімат неприязнивим. Проте, спостерігається зменшення кількості тих, хто вважає його вкрай неприязнивим. За даними звіту, 32% вважають, що новим інвесторам буде вигідно заходити в Україну, що свідчить про збереження привабливості країни для бізнесу.

    Більше половини компаній, які вже працюють на українському ринку, планують інвестувати в Україну навіть у час воєнного конфлікту, а 79% готові брати участь у процесі відбудови. Загалом, динаміка інвестиційного клімату за останній рік залишається стриманою, проте спостерігається певна позитивна динаміка, яка дає підстави для оптимізму серед інвесторів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.