• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Очікування військової місії: Судноплавні компанії оминають Червоне море

    Опубликовано: 2023-12-21 17:00:32

    Судноплавні компанії продовжують шукати обхідні шляхи Червоного моря в очікуванні результатів військової місії, яку очолює Сполучені Штати, про яку відомо мало.

    За даними Reuters, морський транспорт зазнав втрат через атаки хуситів з Ємену у Червоному морі. Це змусило багато суден обирати обхідні шляхи навколо Африки, уникаючи маршруту через Суецький канал.

    Такий захід призвів до значного збільшення вартості та часу перевезень, що зумовлює тиск на світові морські перевезення. Це може спровокувати зростання цін, глобальну інфляцію та викликати інші економічні труднощі.

    За даними компанії MarineTraffic, обсяг трафіку через протоку Баб-ель-Мандаб впав на 14% у порівнянні з попереднім тижнем. Це свідчить про великий вплив нестабільності в Червоному морі на глобальні транспортні потоки.

    Хоча сформовано коаліцію проти морського піратства, складаючу 39 країн з базою в Бахрейні, представники судноплавних компаній висловлюють обурення відсутністю конкретної інформації та невизначеністю стосовно морської операції.

    "Ми не знаємо точно, скільки військових кораблів буде залучено, скільки часу займе їхнє прибуття, а також які саме правила ведення бойових дій та яка схема захисту буде введена в дію", - коментує Корі Ранслем, виконавчий директор компанії Dryad Global, спеціалізованої в морських ризиках та безпеці.

    У зв'язку з відсутністю конкретної інформації судноплавні компанії віддають перевагу довшому та дорожчому маршруту через Південну Африку, уникаючи Червоного моря наразі.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.