• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна отримала можливість імпортувати до 1,7 ГВт електроенергії з ЄС

    Опубликовано: 2023-12-14 09:00:19

    Україна отримала важливу можливість імпортувати до 1,7 ГВт електроенергії з країн Європейського Союзу. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, зазначивши, що рішення ухвалене Об’єднаною Європейською мережею операторів систем передачі електроенергії (ENTSO-E).

    Уряд України активно створює необхідні механізми для забезпечення можливості приватному бізнесу імпортувати електроенергію. Даний крок відкриває нові перспективи для енергетичного сектору та сприяє забезпеченню стійкості енергетичної системи країни.

    На засіданні Антикризового енергетичного штабу було представлено інформацію щодо відновлювальної кампанії на енергетичних об'єктах, резервів ресурсів та планів забезпечення попиту на електроенергію під час опалювального сезону.

    Прем'єр-міністр підкреслив важливість сталого проходження опалювального сезону та висловив впевненість, що всі відповідальні сторони отримали необхідні завдання для забезпечення стабільності енергосистеми. Закликавши громадян долучитися до спільних зусиль, він відзначив, що кожен українець може внести свій внесок у заощадження електроенергії під час пікових годин.

    Зазначимо, що дане рішення ENTSO-E визначає перспективний шлях для українського енергетичного ринку та покращення енергетичної безпеки країни.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.