• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МВФ затвердив третій транш кредиту для України

    Опубликовано: 2023-12-13 09:00:11

    Міжнародний валютний фонд (МВФ) затвердив другий перегляд програми розширеного кредитування для України, що відкриває дорогу до отримання третього траншу в розмірі близько 900 мільйонів доларів. Рішення було ухвалено 11 грудня на засіданні Ради директорів.

    Владислав Рашкован, заступник одного з виконавчих директорів МВФ, повідомив про це та зазначив, що "тепер будемо працювати над підготовкою до третього перегляду навесні". В рамках проєкту розширеного фінансування Україна отримає вже третій транш, додавши йому 900 мільйонів доларів до суми кредиту.

    Крім того, важливо відзначити, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль висловив подяку МВФ та українській команді за реформи та досягнення в умовах повномасштабної війни. Зокрема, виконані "маяки" включають законодавчі ініціативи щодо вдосконалення Бюджетного кодексу, податкової політики та антикорупційних заходів.

    Нагадаємо, що чотирирічна програма розширеного фінансування на суму 15,6 мільярда доларів для України була затверджена виконавчою радою МВФ у березні. Перший транш у розмірі 2,7 мільярда доларів був отриманий Україною в квітні, а другий, на 890 мільйонів доларів, — у липні цього року.

    Третій транш та подальші виплати передбачаються залежно від результатів переглядів програми, які оцінюють виконання Україною "структурних маяків" та їхній вплив на реформи в країні. Досягнення, такі як відновлення податкових перевірок та обмеження ставок за мікрокредитами, є ключовими аспектами відповідності програмі. Міністерство фінансів очікувало проведення другого перегляду вже в листопаді.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.