• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Будівництво водогону для міст, постраждалих від підриву Каховської ГЕС, наближається до завершення

    Опубликовано: 2023-12-11 16:00:57

    Після підриву дамби Каховської ГЕС росіянами, уряд активно веде роботи зі встановлення магістрального водогону, який має забезпечити водопостачання міст, постраждалих внаслідок цієї природної катастрофи. Зараз повідомлено, що прокладання трубопроводу завершено на 87%.

    Згідно із повідомленням пресслужби Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури активно працює над будівництвом водогону "Карачунівське водосховище – Кривий Ріг – Південне водосховище, Марганець – Нікополь, Хортиця (ДВС2) – Томаківка". Цей водогін розрахований на пропускання 550 тисяч кубометрів води на добу та має забезпечити понад мільйон мешканців постраждалих громад.

    Зазначено, що водогін має довжину 145 кілометрів, і наразі ведуться активні роботи на 11 насосних станціях. Процес будівництва включає роботи на облаштуванні фундаментів, гідроізоляції стін, встановленні насосів та армуванні стін.

    На будівництві працює 1250 фахівців у три зміни, проводячи роботи цілодобово. Найближчим етапом буде облаштування покрівель та встановлення автоматизованих систем, що ще більше наблизить завершення цього важливого проекту.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.