• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • По той бік кохання: науковий погляд на біль від розставання

    Опубликовано: 2023-12-08 07:24:57

    Фраза "кохання зле" не тільки мудрована, а й науково підкріплена. Якщо ви коли-небудь переживали розлуку з близьким, то тепер можна розгадати таємницю болю, який охоплює нас у такі моменти. Учені надали наукове пояснення тому, чому розставання з коханою людиною так важко переносити. У центрі цього дослідження - "гормон кохання", окситоцин, який, спричиняючи романтичну прихильність, також збільшує страх і тривогу.

    Експеримент, проведений вченими Північно-Західного університету, виявив, що окситоцин, відомий як "гормон кохання", несе відповідальність не тільки за позитивні аспекти почуття прив'язаності, а й за тривалі страждання після розставання. Цей гормон зміцнює пам'ять у певній частині мозку, що зумовлює посилення болю від втрати.

    Страждання після розставання може тривати довго, тому що окситоцин, який приносить радість у стосунках, також робить нас більш чутливими до страху і занепокоєння в стресових ситуаціях. Гормон, який дає змогу переживати чудові моменти у стосунках, також є джерелом болю.

    Олена Радулович, авторка дослідження, поділилася: "Розуміючи подвійну роль окситоцину в системі виклику або пом'якшення почуття тривоги залежно від соціального контексту, ми можемо оптимізувати його виділення. На основі наших відкриттів можуть бути розроблені спеціальні препарати, здатні запобігти негативним реакціям і поліпшити внутрішній стан людини."

    Таким чином, наукові відкриття дають змогу глибше зрозуміти природу болю від втрати кохання і відкривають нові перспективи в медичній практиці.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.