• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вимоги до сурогатних матерів

    Опубликовано: 2023-11-23 16:30:26

    Народження дитини – особлива подія у сім’ї. Але на жаль, є пари, які роками чекають заповітні дві смужки, але бажана і довгоочікувана вагітність не настає. І є жінки, які через певні причини не можуть виносити малюка. Фахівці стверджують, що проблема безплідді актуальна не тільки в Україні, а зниження фертильності і ріст захворювань, що провокують різні форми безпліддя, спостерігається у всьому світі.

    Сучасна медицина дозволяє розв’язати багато проблем, і часто після лікування молодим парам вдається зачати і народити малюка. Ситуація складніша, коли хочуть завагітніти жінки після 40 чи ті, хто має серйозні проблеми із репродуктивним здоров’ям. Не завжди сучасна медицина ефективна, тому на допомогу приходить застосування допоміжних репродуктивних технологій. Наприклад, одна допоміжних технологій репродуктивної медицини і метод лікування безпліддя – послуги сурогатних матерів. Жінка погоджується народити дитину для іншої пари.  Це явище досі викликає різні дискусії у суспільстві, про нього є багато міфів, і не всі вони правдиві.  Програми сурогатного материнства  використовують, коли жінка не може зачати і виносити дитину самостійно. Замість неї це робить інша жінка, сурогатна мама.

    Обов'язкове медичне обстеження

    Стан здоров’я потенційної сурогатної матері і відсутність медичних протипоказань відіграє дуже важливу роль. Також варто знати, які є вимоги до сурогатної матері. Якщо жінка планує взяти участь у програмі сурогатного материнства, то їй потрібно пройти низку обстежень. Це не тільки лабораторні чи інструментальні дослідження,  а й консультації фахівців.

    Зокрема, це аналіз крові (загальний і клінічний), визначення групи крові, резус-фактора, аналіз кров на згортання, біохімічний аналіз крові, загальний аналіз сечі.  Обов’язковим є аналіз крові на наявність захворювань, що передаються статевим шляхом, рентген, аналіз на наявність інфекційних захворювань, цитологічний аналіз мазка з цервікального каналу шийки матки, уретри.

    Крім того, для процедури сурогатного материнства потрібен клінічний висновок трьох фахівців: акушер-гінеколога, психіатра, терапевта.

    Етапи сурогатного материнства

    Початковим етапом є підготовка біологічних батьків і сурогатної матері. Для жінки, яка вирішила взяти участь у програмі, проводять психологічний тренінг. Його мета – виявити психологічні проблеми, з’ясувати, наскільки готова жінка до такого кроку та створити правильний настрій. Хоча сурогатні матері точно знають, що виношують чужу дитину, сам момент розставання з малюком може бути важким. Тому під час програми з жінкою працюють психологи та інші фахівці.

    Процес передбачає такі етапи:

    • повне обстеження сурогатної матері;
    • укладення договору з біологічними батьками;
    • передача сурогатної матері початкового авансу;
    • підготовка тіла сурмами до підсадки ембріонів;
    • безпосередньо підсадка ембріонів в порожнину матки;
    • спостереження вагітності;
    • народження дитини;
    • передача дитини біологічним батькам з підписанням всіх необхідних документів;
    • виплата сурогатної матері винагороди.

    Юристи та інші спеціалісти контролюють чітке дотримання всіх вимог договору. Обравши перевірену клініку, жінка може бути впевнена, що отримає обіцяну винагороду.

    Підбір сурогатної мами

    Що потрібно, щоб стати учасницею  програми сурогатного материнства? Сьогодні безплідні пари, які мріють про малюка, можуть звернутися у спеціалізовані агентства чи клініки, які займаються пошуком потенційних сурогатних матерів, оформленням документів, супроводом учасниць програми від початку до кінця.

    Сьогодні стати сурогатною мамою може  дієздатна жінка, яка  відповідає таким вимогам:

    • Має добрий стан здоров’я. Тут йдеться не тільки про репродуктивну систему, а роботу всіх органів і систем. Визначають стан здоров’я шляхом проведення аналізів і різних типів діагностики.
    • Веде здоровий спосіб життя. Це ключова вимога. Жінки, які курять чи вживають алкоголь (навіть якщо це невеликі дози), не можуть бути сурогатними матерями.
    • Має як мінімум одну власну здорову дитину. Для того, щоб брати участь у програмі, потрібно, щоб організм повністю відновився після вагітності і  пологів. Тому найкращий час – рік після пологів.
    • Сурогатна мати має бути громадянкою України.

    Також обов’язковою вимогою є відсутність хронічних захворювань (цукровий діабет, варикозне розширення вен), а також психологічна готовність жінки.

    Якщо потенційна сурогатна мама перебуває в офіційному шлюбі, то потрібна згода чоловіка на участь дружини у програмі сурогатного материнства. Це свідчить, що він розуміє, наскільки важливим і серйозним є крок, на який йде його дружина.

    Жінка  має бути готовою проходити різні обстеження  (загальні аналізи, УЗД-діагностику), які покликані виявити хронічні та спадкові захворювання.

    Як підготуватись до сурогатного материнства

    Послуги сурогатної матері можуть бути потрібні у таких випадках:

    1. Відсутність матки у жінки, яка хоче народити дитину (це може бути вроджена аномалія, наслідок оперативного втручання).
    2. Різні деформації матки, які ускладнюють процес виношування.
    3. Вагітність протипоказана через певні патології або може мати значний ризик для здоров’я і життя жінки.
    4. Різні захворювання ендометрію (спайки у порожнині матки, атрофія ендометрію).
    5. Невдалі спроби ЕКЗ (після трьох спроб). Бувають випадки, що ембріони мають хорошу якість, але після їх перенесення вагітність не настає.

    Процес сурогатного материнства  непростий. Він передбачає ретельний і відповідальний підхід, дотримання всіх рекомендацій лікаря.

    Перш за все варто пройти медичне обстеження: потенційна сурогатна мама проходить різні аналізи, за результатами яких лікар надає висновок про готовність жінки до ЕКЗ, виношування плоду і пологів.

    Крім того, обов’язковим етапом є робота з психологом, який оцінює психологічний стан жінки, готовність до процесу сурогатного материнства. Таку психологічну допомогу жінка може отримати під час вагітності, у будь-який  час, аж до пологів.

    Сурогатна мама повинна розуміти, що після народження вона не має права залишати дитину собі. Вона підписує спеціальну угоду, де вказано, що новонароджену дитину віддасть подружній парі.

    Після того, як сурогатна матір пройде всі аналізи, відбувається синхронізація менструальних циклів сурогатної і біологічної матерів. Процедура передбачає витягнення яйцеклітини з тіла біологічної мами, запліднення у штучних умовах і підсадку ембріона у порожнину матки сурогатнї мами.

    Процес підготовки сурогатної мами передбачає використання гормональних препаратів (естроген і прогестерон), які готують тіло жінки до виношування дитини.

    Після запліднення відбувається звичайне спостереження вагітності. У разі необхідності можуть призначати додаткові гормональні препарати. Але переважно вагітність у сурогатних матерів проходить без ускладнень і проблем.

    Висновки

    Варто наголосити, що сурогатна мама – це не жінка, яка вирішила продати власну дитину. Процес сурогатного материнства передбачає, що у безплідної пари беруть яйцеклітину і сперматизоїд, а потім ембріони, які підросли, переносять у порожнину матки сурогатної мами. Тобто жінка виношує генетично чужу дитину, а згодом передає її батькам. Завдяки можливостям репродуктивної медицину мрія тисяч сімей про власних малюків стає реальністю. А сурогатне материнство – благородна місія, покликана допомогти безплідним парам мати генетично рідних дітей. Крім того, послуги сурогатних матерів коштують недешево, тому це ще й нагода отримати щедру винагороду.

    Мрієте стати сурогатною мамою і подарувати радість батьківства  бездітній парі? Обирайте перевірені клініки і заповнюйте анкету. Не пропустіть шанс отримати гарну компенсацію і змінити своє життя!

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.