• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Maersk оголосив про звільнення принаймні 10 тисяч співробітників

    Опубликовано: 2023-11-06 14:00:22

    Данський логістичний гігант Maersk оголосив про звільнення принаймні 10 тисяч співробітників у зв'язку з надміром потужностей, зростанням витрат і зниженням цін, що призвело до падіння акцій компанії.

    За даними Reuters, компанія, яка контролює близько однієї шостої світового контейнерного транспорту, відзначила більше різке зниження попиту, ніж прогнозували аналітики та інвестори.

    Керівництво Maersk, яка мала 110 тисяч співробітників в січні, оголосило про процес скорочення робочої сили до менше ніж 100 тисяч осіб, що призведе до економії 600 мільйонів доларів у наступному році.

    Генеральний директор Maersk Вінсент Клерк зазначив, що якщо четвертий квартал не принесе поліпшень, то в 2024 році компанію може чекати складне фінансове положення.

    За словами Клерка, в третьому кварталі негативне зростання доходів відбулося в основному в галузях роздрібної торгівлі та споживчого сектору, особливо в Північній Америці, а також в автомобільній та технологічній індустріях. Ця ситуація призвела до падіння акцій групи на 17,5%, що стало найнижчим рівнем протягом останніх трьох років.

    Maersk передбачає спад світових обсягів контейнерних перевезень у своєму найбільшому сегменті на 2% у цьому році, переважно через слабкий споживчий попит і розпродаж запасів після пандемії коронавірусу.

    Галузь зробила великі інвестиції в нові контейнеровози під час і після пандемії, щоб відповісти на підвищений попит і скористатися рекордними тарифами на фрахт. Однак літній період призвів до великої кількості нових суден на ринку, що призвело до зайвих потужностей та конкуренції.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.