• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Країни G7 заблокували Російські активи на $280 млрд до виплати репарацій Україні

    Опубликовано: 2023-10-16 09:00:09

    Країни G7 оцінили заморожені російські активи приблизно в 280 мільярдів доларів і заявили, що ці кошти залишаться недоторканими до тих пір, поки Росія не заплатить репарації Україні. Інформацію про це оприлюднили фінансові представники країн G7 в заяві, оприлюдненій 12 жовтня.

    Зазначена сума була розрахована Робочою групою з питань російських еліт, довірених осіб та олігархів (REPO). Країни G7 також наголосили, що обсяги заморожених активів будуть уточнені і деталізовані протягом наступних місяців.

    "Ми нагадуємо та підтверджуємо заяву наших лідерів про те, що, відповідно до наших правових систем, суверенні активи Росії в наших юрисдикціях залишатимуться нерухомими доти, доки Росія не заплатить за шкоду, яку вона завдала Україні", – вказано у заяві "Великої сімки".

    Поза тим, представники G7 пообіцяли, що будуть запроваджувати та застосовувати санкції та інші економічні заходи з метою подальшого ослаблення "спроможності Росії вести незаконну, невиправдану і неспровоковану агресивну війну", а також запобігати обхід обмежень.

    Ця рішуча дія спільної групи індустріально розвинутих країн є частиною стратегії відповіді на події в Україні та спрямована на підтримку країни в умовах конфлікту з Росією.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.