• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Маркування медичних виробів

    Опубликовано: 2023-10-13 16:35:12

    Під час виробництва медичного обладнання, лікарських препаратів, інструментарію велике значення має не тільки якість їх виготовлення, але і стерильність, точність приладів. Обов'язковою умовою реалізації такої продукції є маркування медичних виробів, що гарантує безпеку для споживача, відповідність заявленої інформації про продукт і виробника, на яку покупець орієнтується під час подальшого вибору. Без якісного пакування та маркування реалізація медичної продукції заборонена законодавством, що призводить до зупинення митного оформлення та дії свідоцтва про державну реєстрацію. Тому нині для виробників медичних виробів створено інноваційне технологічне маркувальне обладнання, затребуване на ринку, що здійснює безперервний друк без зупинки виробництва.

    Для чого потрібне маркування медичної продукції

    Нанесення друкованої інформації на медичні вироби або упаковку забезпечує їхню безпеку та гарантує ефективність у практичному використанні, служить орієнтиром для кінцевого покупця, компаній, які реалізують товар. 

    Основні цілі маркування:

    1. Ідентифікація продукту, що дозволяє визначити його назву, модель, серійний номер, виробника та переконатися, що товар використовується за призначенням.

    2. Безпека споживача. Інструкція із застосування, облік небезпечних факторів та наслідків допомагає пацієнтам правильно використовувати продукцію, виключити ризик для здоров'я.

    3. Контроль якості та відповідності виробів вимогам, що висуваються. Маркування містить інформацію про сертифікацію, стандарти, дату виробництва.

    4. Відстеження та реєстрація. Реєстраційний друк забезпечує можливість виявити виріб у разі потреби відкликання або реколу.

    5. Дотримання законодавства. Медична продукція має відповідати законодавству та нормативним вимогам країни.

    На відміну від маркування медичного обладнання, нанесення друкованої інформації на лікарські препарати вимагає обов'язкового погодження під час їх реєстрації.

    Яка інформація підлягає маркуванню

    На упаковці або етикетці будь-якого медичного виробу мають бути зазначені такі відомості:

    • найменування товару;

    • назва компанії-виробника і контактна інформація про нього;

    • інструкція щодо використання, дозування, рекомендації правильного застосування;

    • термін придатності, дата виготовлення, умови зберігання;

    • реєстраційний номер;

    • відомості про вміст небезпечних речовин;

    • властивості товару;

    • відомості про сертифікацію;

    • штрихкод або QR-код.

    Дотримання всіх правил і стандартів забезпечує безпеку та ефективність продукції, що виробляється.

    Ефективне маркувальне обладнання для медичних виробів

    Оскільки медичне обладнання досить складно маркувати, потрібні якісні пристрої для нанесення інформації та штрихкоду на товарну продукцію. Оскільки замовити друк на ній є невигідною справою, що може загальмувати виробництво, відвантаження та постачання товару, рекомендується придбати маркувальне обладнання для довгострокового вирішення цієї задачі. Наявність власного обладнання забезпечить безперервне виробництво продукції зі своєчасним її маркуванням.

    Нині на споживацькому ринку добре себе зарекомендували такі моделі принтерів:

    • краплеструменеві, з простим інтерфейсом, призначені для роботи в екстремальних умовах, друкують навіть дрібні символи;

    • термотрансферні, використовуються для нанесення зображень і коду на гнучку упаковку, плівкову стрічку;

    • термоструменеві – високошвидкісні, з відмінною якістю друку;

    • лазерні системи, що виконують маркування будь-якої складності.

    Управління системами маркування спрощується шляхом застосування контролерів та програмного забезпечення.

    Лідер з постачання надійного маркувального обладнання в Україні компанія «Домінанта» https://domino-kiev.com.ua/ пропонує ефективні пристрої для друку на слухових апаратах, індивідуальних захисних масках, упаковках з рукавичками, хірургічних інструментах, еластичних бинтах, інфузійних системах, інгаляторах, кардіостимуляторах, медичних виробах у гнучкій упаковці. Як офіційний дистриб'ютор відомої британської марки Domino, компанія гарантує якість високопродуктивних технологічних систем друку під час їх експлуатації протягом 20 років, професійне цілодобове технічне обслуговування.

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.