• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Spotify не має наміру цілком обмежувати контент, створений за допомогою штучного інтелекту

    Опубликовано: 2023-09-27 14:00:58

    Музичний стрімінговий гігант Spotify не має наміру цілком обмежувати контент, створений за допомогою штучного інтелекту (ШІ). Про це заявив голова компанії, Деніел Ек, в інтерв'ю ВВС.

    За його словами, технологія має право існувати в музичній сфері, проте ШІ не повинен використовуватися для видавання музичних творів за творчість живих виконавців без їхнього дозволу.

    Раніше цього року Spotify видалив трек із клонованими голосами виконавців, таких як Дрейк та The Weeknd.

    Керівник Spotify також відзначив, що обговорення щодо використання ШІ в музиці може тривати "багато років".

    "Це буде складним завданням", - додав він, відповідаючи на питання про виклики, що стоять перед музичною індустрією.

    Хоча Spotify не вводить загального заборону на використання ШІ у всіх формах контенту на платформі, компанія не дозволяє використовувати свій контент для навчання моделей ШІ, які в подальшому можуть створювати музику.

    Все частіше музиканти висловлюють своє незадоволення використанням штучного інтелекту в креативних індустріях. Наприклад, минулого місяця ірландський музикант Hozier розглядав можливість страйку через загрозу, яку ШІ становить для його професії.

    У співбесіді з BBC Newsnight, він висловив сумнів у тому, що технологія відповідає справжньому мистецтву.

    Ні Дрейк, ні The Weeknd не були проінформовані про використання клонованих версій їхніх голосів у пісні "Heart on My Sleeve". Трек був видалений з Spotify та інших стрімінгових платформ у квітні.

    У травні Financial Times повідомила, що тисячі треків були видалені з Spotify після виявлення, що боти використовувалися для штучного завищення показників стрімінгу.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.