• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Письменники подали в суд на OpenAI за порушення авторських прав через використання їхніх творів штучним інтелектом

    Опубликовано: 2023-09-22 17:00:49

    Гільдія авторів та 17 видатних письменників, включаючи Джонатана Франзена, Джона Грішема і Джорджа Мартіна, виступили з колективним позовом до суду Південного округу Нью-Йорка проти компанії OpenAI, звинувачуючи її у порушенні авторських прав.

    За даними видання The Verge, цей позов став частиною загального тренду, де все більше авторів виступають у суді проти компаній зі штучним інтелектом через використання їхніх творів для навчання мовних моделей.

    У скарзі зазначається, що OpenAI без дозволу та згоди використовувала роботи позивачів у своїх мовних моделях, порушуючи авторські права.

    Позивачі стверджують, що така практика може завдати шкоди ринку письменників, які залежать від доходів від своїх творів.

    Вони також вказують на можливість створення похідних робіт, заснованих на їхніх книгах, та приводять приклади компаній, які співпрацюють з університетами для тренування мовних моделей на публічних матеріалах.

    Позов відкриває важливе обговорення щодо меж використання літературних творів в сучасних технологіях штучного інтелекту та можливих наслідків для авторів і ринку літератури.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.